Έλεγχος παρθενίας για τις υποψήφιες αστυνομικούς στην Ινδονησία

Ταπεινωτικές εξετάσεις προκειμένουν να μπουν στο σώμα!


Η αστυνομία της Ινδονησίας, προχωράει σε μία ταπεινωτική εξέταση στις γυναίκες που βρίσκονται στο σώμα, καθώς τις υποβάλλει σε έλεγχο παρθενίας, σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, στην εξέταση γίνεται σωματικός έλεγχος προκειμένου να εξακριβωθεί εάν παραμένει ανέπαφος ο υμένας,

Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γυναίκες για να ενταχθούν στο Σώμα θα πρέπει να υποβληθούν στην συγκεκριμένη εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέταση παρθενίας για τις γυναίκες, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για να προσληφθούν στην Αστυνομία της Ινδονησίας, ωστόσο οι συντάκτες της Έκθεσης υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κριτήριο ισχύει εδώ και καιρό.

Όπως αναφέρει το Cnn, από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας, υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την πρόσληψη και επισημαίνουν ότι οι παντρεμένες γυναίκες δεν επιτρέπεται να καταθέτουν αίτηση για την υπηρεσία της Αστυνομίας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!