ΔΟΥ Χαλκίδας: Στο μικροσκόπιο και συγγενικά πρόσωπα των εφοριακών – Τι ψάχνει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος


Αποκαλυπτικά είναι και τα ευρήματα της έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας και συγκεκριμένα για τα ποσά που αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει και άλλα πρόσωπα που είχαν καίριες θέσεις στο παρελθόν στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα μπει και η ακίνητη περιουσία τους.

Οι διάλογοι «φωτιά» του κυκλώματος

Από τους διαλόγους των εμπλεκομένων στην υπόθεση αποκαλύπτονται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος, οι επαφές τους με τους επιχειρηματίες αλλά και ο τρόπος που μοιράζονταν τα χρήματα.

Από μία εταιρεία φέρονται να ζήτησαν 20.500 ευρώ για τις «υπηρεσίες» των μελών του κυκλώματος, τα οποία πρέπει να τα μοιράσουν και μεταξύ τους.

Διάλογος 1

Υπάλληλος: Δέκα μισό εσύ, εεεε πέντε εγώ

Διευθύντρια: Ντάξει θα δούμε, ναι ρε παιδί μου. Όπως το είπες ναι

Υπάλληλος: Άντε για να σου πω τρία ο τέτοιος και δύο ο άλλος

Διευθύντρια: Τρία δύο εεε παιδί μου όπως το είπες

Η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ μάλιστα σε μία άλλη περίπτωση συνομιλεί με έναν επιχειρηματία από τον οποίο απέσπασε εκβιαστικά μαζί με τη διευθύντρια της ΔΟΥ το ποσό των 5.000 προκειμένου να τον διευκολύνουν στην επιστροφή φόρου ποσού 97.000 ευρώ.

Διάλογος 2

Υπάλληλος: Είδα τα έχουμε βάλει στην τράπεζα.

Επιχειρηματίας: Α έχουν μπει; Έγινε, έγινε.

Υπάλληλος: Ήδη τα έχω σπρώξει στην τράπεζα. Ότι ήρθα από πάνω – κάτω. Σε ευχαριστεί πολύ.

Επιχειρηματίας: Ναι, ναι

Υπάλληλος: Αλλά να ξέρεις ότι σε προσέχει, λέει.

Επιχειρηματίας: Εντάξει ωραία, ευχαριστώ

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος των εφοριακών, πάντως, τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις σοκάρουν για τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

«Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα» , δήλωσε ο επιχειρηματίας.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται με σκοπό να εντοπιστούν και άλλα ενδεχομένως θύματα του κυκλώματος.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!