Dark web: Ο άρρωστος σκοτεινός παράδεισος παιδόφιλων και παιδεραστών


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ένας 53χρονος βραβευμένος συγγραφέως παιδικών βιβλίων -μέχρι πρότινος εργαζόμενος σε έναν από τους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους της χώρας- συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατοχή υλικού πορνογραφίας με θύματα ανήλικα παιδιά. Υλικό που σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. «Κατέβασε» από το διαδίκτυο, όπου βρίθει από φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Όχι φυσικά το σύνολο του διαδικτύου, αλλά η… σκοτεινή του πλευρά του, το επονομαζόμενο dark web.

Στο dark web έχουν βρει πρόσφορο έδαφος παιδόφιλοι και παιδεραστές, πολλές φορές άνθρωποι με έξωθεν καλή μαρτυρία που ίσως και να μένουν στη διπλανή πόρτα από εμάς, πρόθυμοι να πληρώσουν ακόμη και χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα ένστικτα τους. Εκεί, όπου κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία και με «αλλοπρόσαλλη» διεύθυνση ip, μπορεί όποιος θέλει και διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσει ακόμη και live βιασμούς ανηλίκων παιδιών με αντίτιμο κάποιες χιλιάδες ευρώ.

«Υπάρχουν online βιασμοί παιδιών πολύ μικρών ηλικιών μέχρι και 5 ετών, όπου φτάνουν σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες να πληρώνουν 4.000 και 5.000 ευρώ για να το παρακολουθήσουν», είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς. Σε έρευνα του συγκεκριμένου Κέντρου είχε επισημανθεί πως μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστές» ανήλικα αγόρια και κορίτσια βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας όσων αναζητούν πράγματα στο dark web. Πρόκειται για άτομα που η αποκάλυψη της ταυτότητας τους προκαλεί έκπληξη σε πλήθος περιπτώσεων, όπως δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί κ.ά. επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση η πιο… σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου δρα ως «σύμμαχος» όσων θέλουν να καλύψουν τα ίχνη και εμπλέκονται σε υποθέσεις ποινικά κολάσιμες, όπως η παιδική πορνογραφία και τα «σεξουαλικά ραντεβού» με ανήλικους.

Ψάχνοντας για… υλικό
   
Εάν κάποιος αναζητήσει υλικό παιδικής πορνογραφίας σε κάποια συμβατική μηχανή -όπως π.χ. η Google- δεν πρόκειται να βρει τίποτα. Το dark web, όμως, ανοίγει τις… σκοτεινές πύλες του διαδικτύου. Αυτό, βέβαια, από μόνο του δεν «ξεκλειδώνει» την πρόσβαση στης σελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας ή για «ερωτικές συνευρέσεις» με ανήλικους.

Θα πρέπει κάποιος που είναι ήδη μέλος και έχει την άδεια να «προσκαλέσει» τον όποιο υποψήφιο να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις του. Τα όσα θα ανακαλύψει κανείς μπαίνοντας στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς υπάρχουν ολόκληρες κοινότητες από παιδόφιλους και παιδεραστές ανά τον κόσμο, με τις όποιες επιτυχίες των αστυνομικών Αρχών ανά τον κόσμο (π.χ. στις ΗΠΑ και στη Νορβηγία) να είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό με τα… εκατομμύρια terabytes πορνογραφικού υλικού με παιδιά που ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία.

Βίντεο που σοκάρουν
   
Τα βίντεο με τους βιασμούς παιδιών γυρίζονται κυρίως σε ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες, καθώς και σε πρώην σοβιετικές χώρες, ενώ μοιράζονται στους παιδόφιλους μέσω διαδικτύου με προγράμματα ανταλλαγής ή επί πληρωμή. Τα θύματα είναι ακόμη και νήπια με τον κανόνα που ισχύει στο dark web να είναι ο εξής: όσο πιο μικρό σε ηλικία το παιδί, τόσο περισσότερα τα χρήματα που θα πληρωθούν από «αρρωστημένους» ανθρώπους. Μέσα σε λίγες ώρες ένας αδίστακτος παιδοβιαστής χρήστης του σκοτεινού διαδικτύου μπορεί να βγάλει χιλιάδες ευρώ και να «εξαφανιστεί», προβάλλοντας online τις πράξεις του σε ένα διαδικτυακό κοινό 50-100 ατόμων, πρόθυμων να πληρώσουν από 5.000 έως 20.000 ευρώ!

Όσο για τα παιδιά; Υπάρχουν περιπτώσεις που μετά την πράξη σεξουαλικής κακοποίησης βρίσκουν φρικτό θάνατο, χωρίς ποτέ κανείς να νοιάζεται για την τύχη τους… Μπορεί στον απλό άνθρωπο όλα αυτά να ακούγονται αρρωστημένα και απίθανα, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινά όπως προκύπτει και από τις έρευνες της Interpol ανά τον κόσμο, που όσο κι αν προσπαθεί είναι ένα βήμα πίσω… Αν πάντως υπάρχει κάτι αισιόδοξο είναι ότι εσχάτως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαθέτει πλέον εξειδικευμένο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να εντοπίσει διακινητές πορνογραφικού υλικό μέσω των ψηφιακών ιχνών που αφήνουν!

.newsbeast.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!