Covid-19: Οι ΗΠΑ συστήνουν στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη Γαλλία


Οι αμερικανικές αρχές συμβούλευσαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Γαλλία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα.

Σε ανακοίνωση, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αργά χθες οδηγία «επιπέδου 4» καλώντας τους πολίτες να «μην ταξιδεύουν» προς τη Γαλλία, βάσει της προειδοποίησης των αμερικανικών Κέντρων για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (CDC).  
Η βασική υγειονομική υπηρεσία των ΗΠΑ απευθύνει σύσταση κατά κάθε μετακίνησης με προορισμό τη Γαλλία, καλώντας κάθε πολίτη πριν πάει εκεί «να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν από το ταξίδι».

Το υγειονομικό πάσο μπήκε χθες, Δευτέρα, στην καθημερινότητα των Γάλλων ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα κρουσμάτων της Covid-19.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων δεν σταματά να αυξάνεται στη χώρα, που από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει πάνω από 111.000 θανάτους και 6 εκατ. κρούσματα.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων βρίσκεται και πάλι γύρω στις 20.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών φαίνεται χαμηλός συγκριτικά με τα προηγούμενα ρεκόρ της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές (Santé publique France), 44.980.791 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου (δηλαδή 66,7% του συνολικού πληθυσμού) και 37.514.388 πολίτες έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως (δηλαδή 55,6% του συνολικού πληθυσμού).

news

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!