Χριστός γεννάται δοξάσατε

Χριστός γεννάται δοξάσατε!


Η ελπίδα γεννιέται σήμερα στις ψυχές εκατομμυρίων πιστών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για την σωτηρία του κόσμου. Η Θεοτόκος γίνεται η νέα Ευα και η κλίμακα από την οποία κατεβαίνει ο Θεάνθρωπος στην γη. Ο Ιωσήφ αρχικά ταράζεται, αμφισβητεί αλλά στην συνέχεια στην συνέχεια αντιλαμβάνεται τα θαυμαστό έργο του Κυρίου.

Η Μαρία και ο Ιωσήφ ξεκινούν για τον τόπο της Βηθλεέμ προκειμένου να απογραφούν. Ωστόσο δεν βρίσκουν πουθενά μείνουν εκτός από μία φάτνη. Ο Χριστός γεννιέται και οι ποιμένες – οι φτωχοί βοσκοί – που βρίσκονταν κοντά στην φάτνη σπεύδουν για να Τον προσκυνήσουν. Να γίνουν μάρτυρες της γέννησης του Σωτήρα.

Ακολουθούν οι τρεις μάγοι που με οδηγό τους το «άστρο της Βηθλεέμ» έρχονται από την Περσία για να προσφέρουν τα δώρα τους στον Μεσία. Χρυσάφι, σμύρνα και λιβάνι προσφέρουν στην Παναγία και τα εναποθέτουν δίπλα στο Θείο βρέφος.

Η χαρμόσυνη είδηση φτάνει στον Ηρώδη. Μπροστά στο φόβο του να μην χάσει τον θρόνο ο βασιλιάς των Ιουδαίων ζητά να σφαγιαστούν όλα τα νεογέννητα και τα βρέφη έως δύο ετών. Ένας Άγγελος προειδοποιεί την Θεοτόκο και τον Ιωσήφ για την απόφαση του Ηρώδη και εγκαταλείπουν την Βηθλεέμ. Μετά τον φρικτό θάνατο του Ηρώδη ο Ιησούς επιστρέφει μαζί με την Παναγία και τον Ιωσήφ στο Ισραήλ και τη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!