Μπαλκονάτο!

Κάτι οι τρελοί ρυθμοί, κάτι η οικονομική κρίση… και η πόλη λούστηκε στο φως!


Κάτι οι τρελοί ρυθμοί, κάτι η οικονομική κρίση… και η πόλη λούστηκε στο φως!

Κάτι οι τρελοί ρυθμοί, κάτι η οικονομική κρίση… και η πόλη λούστηκε στο φως!

Κάτι οι τρελοί ρυθμοί, κάτι η οικονομική κρίση… και η πόλη λούστηκε στο φως!

Δεν μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει φίλε αναγνώστη και φίλη αναγνώστρια! Και αν δεν το έχεις παρατηρήσει, τότε σίγουρα δεν περπατάς στην πόλη και δεν απολαμβάνεις το μπαλκονάκι σου τούτα τα ζεστά βράδια του Ιούνη!
Η πόλη λούστηκε στο φως! Ναι, καλά άκουσες, σε όποια γειτονιά κι αν περπατήσεις, όπου και να σηκώσεις το κεφάλι σου θα δεις φωτογωγημένα μπαλκόνια και βεράντες, θα ακούσεις συζητήσεις και γέλια, ίσως και μουσική και τηλεόραση από τους πιο κεφάτους και ξεκούραστους. Η εποχή που το μπαλκόνι έχει και πάλι την τιμητική του στην τσιμεντένια Αθήνα ήρθε ξανά, δεδομένης της κατάστασης που μας αναγκάζει λίγο πολύ να περιοριζόμαστε στο χώρο μας.
Το είχα πει από πέρυσι που προβλεπόταν δύσκολος χειμώνας και ακόμα πιο δύσκολο καλοκαίρι -το φετινό-, ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στις πιο παλιές και εναλλακτικές μεθόδους να μαζεύεται με την παρέα και να χαλαρώνει τα ζεστά βραδιά του καλοκαιριού! Και φέτος έγινε πραγματικότητα. Τα μαγαζιά και τα μπαράκια σιγά-σιγά έχασαν τον κόσμο που μέχρι πρότινος ξόδευε κι έπινε δίχως άγχος και το μότο πια είναι ένα… μπαλκονάτο!
Τι πιο οικονομικό και εύκολο από το να μαζέψεις την παρέα ή να καθίσεις με τον/την σύντροφο ή ακόμα και μόνος στο μπαλκονάκι ή στη βεράντα και να περάσεις το βράδυ μέχρι να πας να την ξαπλάρεις; Η μουσική να παίζει, ο δυόσμος στο γλαστράκι, τα υλικά αγορασμένα από το σούπερ μάρκετ και τα αυτοσχέδια mojito να ρέουν άφθονα και οικονομικά και όλα αυτά ένα βήμα έξω από το σπίτι σου!
Τα δεδομένα μπορεί να άλλαξαν, ο καιρός μπορεί να είναι δύσκολος, η διάθεση του ανθρώπου όμως παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη! Μετά τη δύσκολη μέρα και τη δουλειά που σε πιέζει, θες πάντα να κοινωνικοποιηθείς, να χαλαρώσεις και να μοιραστείς πράγματα με άλλους. Δεν θα σε σταματήσει ούτε η οικονομική κρίση ούτε το δυσοίωνο δελτίο ειδήσεων που κάθε βράδυ πετυχαίνεις με το που βάζεις το κλειδί στην πόρτα και μπαίνεις στο σπίτι σου! Θα σηκώσεις το τηλέφωνο, θα μεταδώσεις τον παλμό στο Twitter και σε λίγο το ταπεινό σου μπαλκονάκι, που μέχρι πρότινος αποθήκευες τη χλωρίνη Klinex και τη σφουγγαρίστρα, θα γίνει αμέσως ο φωταγωγημένος χώρος που θα υποδεχθείς τους φίλους σου και θα κάνεις παιχνίδι!
Δεν είναι τυχαίο που τα φώτα στα μπαλκόνια ανάβουν ένα-ένα κάθε βράδυ στην πόλη με αυξανόμενο ρυθμό! Και που ξέρεις, ίσως μ’ αυτό τον τρόπο να έρθεις και πιο κοντά σ’ αυτούς που μέχρι πρότινος στεκόσουν απέναντι, αμίλητος ή και με την απόλυτη βαρεμάρα στην οχλαγωγία και στην ορθοστασία ενός μπαρακίου!
Υ.Γ. αφιερωμένο στη φίλη Γιούλη που ξέρει πολύ καλά εδώ και χρόνια, πώς να κάνει το μπαλκόνι της πόλο έλξης για όλη την παρέα!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!