Άστατος ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας – Αφρικανική σκόνη

Ο Απρίλιος μας δείχνει το άλλο του πρόσωπο.


Βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις σποραδικές καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας και την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ στα δυτικά θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στις Κυκλάδες θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!