Το αλέκιαστο μπλουζάκι

Φοιτητής βρήκε πατέντα για ρούχο που δε λερώνει


Αν είστε από τους ανθρώπους που είναι φύσει αδύνατο να φάνε χωρίς να λερώσουν τα ρούχα τους ή που βαριούνται με τη διαδικασία πλυσίματος των ρούχων, ένας φοιτητής από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο έκανε την εφεύρεση που θα σας σώσει: ένα μπλουζάκι που δεν λεκιάζει!

Οι μπλούζες αντέχουν σε κάθε λεκέ όπως κόκα κόλα, κέτσαπ, μουστάρδα, μιλκ σέικ, μπύρα, μελάνι, ακόμα και κόκκινο κρασί.

Το ύφασμα είναι φτιαγμένο από πολυεστέρα στον οποίο έχει ενσωματωθεί ένας συνδυασμός χημικών που τον κάνουν να αντέχει στο υγρό.

«Τα περισσότερα μόρια υγρών δεν μπορούν να αγγίξουν το ύφασμα λόγω ενός μικροσκοπικού στρώματος αέρα που σχηματίζεται ανάμεσα στο υλικό αυτό και το ύφασμα», εξηγεί ο Patel στη Daily Mail.

Μετά τη δοκιμή της μεθόδου, ο φοιτητής έφτιαξε μια σελίδα για την εφεύρεσή του στην ιστοσελίδα crowdfunding Kickstarter. Έχει ήδη συγκεντρώσει χρήματα περισσότερα από το στόχο των 20.000 δολαρίων και οι μπλούζες αναμένεται να αρχίζουν να πωλούνται από το Μάιο με κόστος περίπου 36 ευρώ.

Ο Patel σημειώνει πάντως πως υπάρχουν κάποια βήματα που θα πρέπει κάποιος να ακολουθεί για να παραμείνουν τα μπλουζάκια υδατοστεγή: να μην χρησιμοποιεί μαλακτικό όταν τα πλένει, να μην τα σιδερώνει και να μην τα περνά από στεγνό καθάρισμα.

Για να παραμένει ενεργό το απωθητικό νερού, οι μπλούζες πρέπει επίσης να περνούν από στεγνωτήριο κάθε τρεις πλύσεις.

asteia_mplouza2ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!