Ακόμα ένα τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων

Τραγικές στιγμές ζει μια οικογένεια στην Ηλεία


Η νύχτα των Χριστουγέννων στην Ηλεία δεν έμελλε να είναι χαρούμενη. Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, όπου έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος ήρθε να συνταράξει την τοπική κοινωνία. Ο Κ.Δ. σκοτώθηκε σε εκτροπή του αυτοκινήτου που οδηγούσε ενώ πολύ σοβαρά τραυματίστηκε και ο πατέρας του, που επέβαινε σε αυτό.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11:30 τη νύχτα των Χριστουγέννων στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στις διασταυρώσεις Χόχολη και Βυτινεϊκων (Οινοποιητική ΕΑΣ).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 18χρονος με κατεύθυνση προς τον Πύργο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πέρασε πάνω από το διαχωριστικό κράσπεδο της βοηθητικής οδού και καρφώθηκε με σφοδρότητα πάνω σε μεταλλικό κουτί όπου βρισκόταν ρυθμιστής του συστήματος ηλεκτροφωτισμού της Εθνικής Οδού. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν πως η βάση του μεταλλικού κουτιού – τσιμέντο που το βάρος του ξεπερνούσε τους τρεις τόνους, έφυγε από τη θέση του, σύμφωνα με το ilialive.

Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που ακολουθούσε το μοιραίο όχημα δήλωσαν στο ilialive.gr πως ξαφνικά είδαν το προπορευόμενο αυτοκίνητο να κάνει ελιγμούς και να εκτρέπεται αριστερά της οδού. Δεν είχε μεγάλη ταχύτητα, όμως κάτι φαίνεται πως τρόμαξε τον 18χρονο οδηγό. Οι ίδιοι άνθρωποι άκουσαν τον πατέρα του νεαρού να καλεί σε βοήθεια και να τους λέει πως μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ένα παλικάρι που όμως δεν το ακούει να μιλά μετά το τροχαίο.

Ο πατέρας του νεαρού οδηγού, δεν μπορούσε λόγω της θέσης στην οποία βρισκόταν σοβαρά τραυματισμένος να αντιληφθεί πως ο γιος του είχε σκοτωθεί δίπλα του.

Με μεγάλη προσπάθεια, μιας και το αυτοκίνητο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον πατέρα του 18χρονου και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Άμεσα οι γιατροί έκαναν εργαστηριακές εξετάσεις για να δουν την κατάσταση των τραυμάτων του και στη συνέχεια τον εισήγαγαν στο χειρουργείο.

Ο 18χρονος είχε χάσει τη ζωή του ακαριαία μετά την εκτροπή και πρόσκρουση στο μεταλλικό κουτί. Όμως ήταν τέτοια η γωνία της σύγκρουσης και η σφοδρότητα που ο παλικάρι είχε εγκλωβιστεί πολύ άσχημα μέσα στις λαμαρίνες. Οι πυροσβέστες υπερέβαλαν εαυτούς καθώς χρειάστηκαν δυόμιση ώρες για να καταφέρουν να βγάλουν το νεκρό παλικάρι από την άμορφη μάζα των σιδερικών. Τα πόδια του είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο χώρο των πεντάλ, ενώ το υπόλοιπο σώμα επίσης είχε «δεθεί» με τις λαμαρίνες. Χρειάστηκε να κοπεί όλο το αυτοκίνητο με τον ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να απεγκλωβιστεί το άψυχο κορμί του νεαρού λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα.

Από εκεί και ύστερα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την Τροχαία Πύργου προκειμένου να βρεθούν στοιχεία ταυτότητας και κατοικίας για τον πατέρα και το γιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο ζούσαν στην Αμαλιάδα και ίσως μετέβαιναν στην Ξυλοκέρα, περιοχή όπου φαίνεται να διατηρούν συγγενικούς δεσμούς.

Το πρωί της Πέμπτης ενημερώθηκε η μητέρα του 18χρονου για το τροχαίο. Αρχικά η ίδια αναζήτησε το σύζυγό και το παιδί της μέσα στη νύχτα χωρίς αποτέλεσμα και το πρωί – αφού βρέθηκαν στοιχεία για τη διεύθυνση της οικογένειας – έμαθε πως οι δικοί της άνθρωποι είχαν ένα σοβαρό τροχαίο.

Το θάνατο του γιου της τον πληροφορήθηκε στο νοσοκομείο στις δέκα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο πατέρας εξήλθε από το χειρουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες από το ιατρικό περιβάλλον έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!