Αγρότες: «Απόβαση» με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – «Προθέρμανση» με κόρνες και συνθήματα ενόψει του συλλαλητηρίου


Δεκάδες τρακτέρ έχουν ήδη παραταχθεί μπροστά από τη Βουλή στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει του μεγάλου παναγροτικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στο Σύνταγμα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε live η Κωνσταντίνα Χαϊνά για το enikos.gr, η Β. Αμαλίας έχει «πλημμυρίσει» από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ εκατοντάδες αγρότες έχουν ήδη αποκλείσει τον δρόμο, δίνοντας μία γεύση του τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες στην καρδιά της Αθήνας.

Ορισμένοι αγρότες έχουν ανέβει πάνω στην οροφή των τρακτέρ τους, άλλοι κρατούν σημαίες και άλλοι κορνάρουν. Τα τραγούδια δίνουν παλμό, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονται τα αιτήματα των αγροτών, που ζητούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος», γράφει ένα πανό απ’ αυτά που κρατούν οι διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή, κι άλλα άτομα καταφθάνουν στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, με το οποίο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Λόγω του συλλαλητηρίου, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παραμένουν κλειστοί, ενώ η Αστυνομία προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση των αγροτών:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!