Άγρια ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Αρκαδία: «Τις έδεσαν χειροπόδαρα και τις έριξαν κάτω» – Με βαρύ ποινικό παρελθόν οι 2 δράστες


Θύματα αδίστακτων ληστών έπεσαν 3 ηλικιωμένοι, 67-87 ετών, στην Αρκαδία. Οι δύο δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού, και αφού έδεσαν και ξυλοκόπησαν τα θύματα, άρπαξαν 19.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το άγριο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/05). Οι δράστες μπούκαραν από την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας των 3 ηλικιωμένων αδελφών, καθώς ήταν ξεκλείδωτη. Με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ξυλοκόπησαν και ακινητοποίησαν τα θύματα, και αφού τα έδεσαν, απέσπασαν 19.000 ευρώ και κοσμήματα, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Το ένα από τα αδέλφια, η ηλικιωμένη γυναίκα, κατάφερε να λυθεί μόνη της καλώντας άμεσα την αστυνομία.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έτερος δράστης.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα της ΕΡΤ, οι δράστες έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, και είναι εμφανές ότι κάποιος έχει μπει στο χώρο.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, ο αδελφός των δύο ηλικιωμένων γυναικών, ανέφερε πως «είχαν αφήσει ένα αυτοκίνητο στο τέλος της μάνδρας. Αυτοί, βρήκαν τις αδελφές μου στην αυλή και τις πήραν μέσα στο σπίτι, έδεσαν τα χέρια και τα πόδια τους και τις έριξαν κάτω».

Ο Σκοπιανός συμμετείχε στην απαγωγή Παναγόπουλου

Οι δύο δράστες είναι γνώριμοι στις Αρχές καθώς έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν. Πίσω από την ληστεία ήταν ένας άνδρας 45 ετών με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία κι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για την απαγωγή Παναγόπουλου που έγινε τον Ιανουάριο του 2009 και ο 46χρονος συνεργός του που είναι αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με το Mega.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος είχε πάρει άδεια 8 ημερών από τις φυλακές Χανίων τον περασμένο Ιανουάριο, όπου δεν επέστρεψε. Αντ’ αυτού, ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον συνεργό του, νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο άλλαξαν τις πινακίδες και κατευθύνθηκαν προς το χωριό Δόριζα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή την 10.5.2024 στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
  • -4- κινητά τηλέφωνα,
  • μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!