Αυτές είναι οι γυναίκες που έδιναν χυμό-υπνωτικό και λήστευαν

Δείτε τις φωτογραφίες τους!!


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στο Βόλο, από δράστιδες που χρησιμοποιούσαν αναισθητική ουσία.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις ληστείες, τρεις Ρομά, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Χαρακτηριστικά, προσέφεραν στα θύματά τους να δοκιμάσουν χυμό που περιείχε την αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να τα υπνωτίζουν

Μετά από σχετική Εισαγγελική διάταξη, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών γυναικών.

 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο η 41χρονη και η 39χρονη, προφασιζόμενες την προώθηση προϊόντος (χυμού), εισήλθαν στην οικία ζευγαριού ηλικίας 84 και 82 ετών, όπου τους έπεισαν να το δοκιμάσουν, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του χυμού θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

download 20

Το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να αποκοιμηθούν. Στη συνέχεια, εισήλθε στην οικία τους και η άλλη δράστιδα και εκμεταλλευόμενες την ανικανότητά των ηλικιωμένων να αντιδράσουν αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο, η 34χρονη δράστιδα ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπεισε 81χρονη ημεδαπή να δοκιμάσει χυμό, με την προτροπή να διακρίνει τη γεύση του. Ο χυμός περιείχε ομοίως αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια, εισήλθαν στην οικία της και οι άλλες δύο δράστιδες και εκμεταλλευόμενες την ανικανότητα της παθούσας αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της 30-10-2013 στο Βόλο, η 34χρονη ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπεισε 76χρονη ημεδαπή να δοκιμάσει χυμό και πάλι για να διακρίνει τη γεύση του. Ο χυμός περιείχε και σε αυτήν την περίπτωση αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει της αισθήσεις της και να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια εισήλθαν στην οικία της και οι άλλες δύο δράστιδες και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ημεδαπές έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και σ’ άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μακεδονία κ.α.).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε παθόντες των παραπάνω ληστειών ανιχνεύτηκε ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών παραπάνω ημεδαπών γυναικών ROMA.

Πρόκειται για τις :

1) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Νεκταρία του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, γεν. την 22-03-1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής,

57b7618fef79318471671253d4d3df3a
2) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, γεν. 10-09-1979 στον Κορυδαλλό Αττικής,

7116ca0c320853e4a9704f2202b52b29

3) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεν. 09-04-1974 στην Πάτρα Αχαΐας.

fa48ff4a1c2d661aed0d5502fc62c5a8ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!