
Σε εξέλιξη η πορεία για την δολοφονία Γρηγορόπουλου. Επεισόδια το μεσημέρι στο Σύνταγμα
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε το 2008 στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Εννέα χρόνια μετά και όπως κάθε χρόνο, γίνεται πορεία στη μνήμη του 15χρονου μαθητή … από την οποία δεν λείπουν τα επεισόδια …
Σε εξέλιξη είναι η πορεία που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από τα Προπύλαια προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο ήταν άφαντοι νωρίτερα στο μαθητικό συλλαλητήριο οπού σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ελεύθερο τύπο, οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να μην επέμβουν παρά μόνο αν τα πράγματα… ξεφύγουν. Φαίνεται πως αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην προκαλέσουν την έκρηξη των κουκουλοφόρων, καθώς αναμένεται να κάνουν τις καταστροφές τους και να σταματήσουν.
Επεισόδια με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας
Το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για την επέτειο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που «αμαυρώθηκε» από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.
Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, εντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.
Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια από ομάδα περίπου 40 νεαρών με κουκούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με μολότοφ και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.
Οι νεαροί «ξήλωσαν» τα πεζοδρόμια στα Προπύλαια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα υλικά ως «πολεμοφόδια» και πήραν τις λαμαρίνες από σημείο όπου πραγματοποιούνταν έργα.
Οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες, αλλά και φανάρια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.
Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Σοβαρά επεισόδια και στην Πάτρα στο συλλαλητήριο για τον Γρηγορόπουλο