ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΟΣ /Το νοσοκομείο της Λέρου δεν έχει γιατρό και κινδυνεύουν ζωές

Ας το δεί κάποιος απο τις Αρμόδιες Αρχές και ας κάνει ΚΑΤΙ – ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ


Είναι τραγικό να μην υπάρχει γιατρός και αναισθησιολόγος στο νησί της Λέρου και να χάνονται ανθρώπινες ζωές. 

Έτυχε να μιλήσω για τις γιορτές με γνωστούς ανθρώπους που έχω εκεί και το μόνο που άκουσα ήταν βοήθεια γιατί δεν έχουμε γιατρό… Είναι τραγικό στις μέρες μας όταν υπάρχουν Γιατροί που δεν έχουν δουλειά.

Πριν λίγες ώρες μίλησα με μια κοπέλα που είναι στην ώρα της να γεννήσει και κινδυνεύει και η ίδια και το παιδί που ακόμα δεν έχει φέρει στον κόσμο. 

Μου μίλησε και μου έστειλε και το κείμενο που θα διαβάσετε κάνοντας σε όλα με ΜΜΕ αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε ….

Διαβάστε και μόνοι σας το κείμενο για να δείτε 

Λίγες μέρες πριν το τέλος του χρόνου σας ενόχλησα με παρόμοια επιστολή μου. Το Νοσοκομείο της Λέρου (που εξυπηρετεί 8.500 κατοίκους, 1.000 περίπου πρόσφυγες αλλά και κατοίκους των γειτονικών ακριτικών νησιών) μετά την συνταξιοδότηση του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων μας και την μετάθεση του άλλου χωρίς πρώτα να αντικατασταθεί με νέο-ους λειτουργεί με αναπληρωτές αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία.

Με την προηγούμενη επιστολή μου κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι και η αναισθησιολόγος που ήρθε για να μείνει έως τις 2 Ιανουαρίου έμεινε μέχρι και σήμερα 7 Ιανουαρίου.

Από σήμερα λοιπόν έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα είμαστε χωρίς αναισθησιολόγο. Εγώ και άλλες δύο γυναίκες που βρισκόμαστε στο μήνα μας, ρισκάροντας τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας, μένουμε εδώ. Εμείς είμαστε τα «σίγουρα» περιστατικά.

Αν υπάρξει κάποιο τροχαίο, όπως προχθές που αν δεν υπήρχε η αναισθησιολόγος το παλικάρι θα ήταν νεκρό;;;;;;;;;;;; Βγήκε προκήρυξη για 8μηνες συμβάσεις που μαζί με άλλες ειδικότητες ζητούν και έναν αναισθησιολόγο. Ένα νοσοκομείο δεν χρειάζεται έναν αναισθησιολόγο μόνο. Χρειάζεται δύο αναισθησιολόγους, δύο γυναικολόγους κ.ο.κ. Αλλιώς να το κλείσουν. Όπως άνθρωποι είναι και οι κάτοικοι της Αθήνας, των μεγαλουπόλεων και των μεγαλύτερων νησιών, άνθρωποι είμαστε και εμείς και αξίζουμε και εμείς τις ίδιες παροχές σε όλα με όλους.

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νησί μας για να επισκεφθεί τους χώρους υποδοχής των προσφύγων είχαμε χάσει έναν συμπολίτη μας γιατί στο νοσοκομείο μας δεν είχαμε οξυγόνο. Γιατί δεν επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο μας;;;; Να δει τις ελλείψεις του σε υλικό και προσωπικό;;;;; Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί είτε με μόνιμη τοποθέτηση είτε με την ρήτρα στην απόσπαση «η απόσπαση ισχύει μέχρι την άφιξη του νέου μόνιμου ή αναπληρωτή ιατρού». Διανύουμε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής μας και δεν μπορούμε να την ευχαριστηθούμε.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!