Χανιά: Έτρωγα πολύ ξύλο, με έδερναν και με άφηναν νηστικό – Σε 3 μήνες έχασα 40 κιλά


Δεν το χωρά ανθρώπου νους όσα συνέβαιναν σε αυτό το κολαστήριο το οποίο οδηγούσε ηλικιωμένους στον θάνατο. Ξυλοκοπούνταν, κρατούνταν δεμένοι και αφήνονταν μέσα στις ακαθαρσίες με ελάχιστο φαγητό όπως καταγγέλεται σήμερα που άνοιξαν τα στόματα. Ένας άνθρωπος έχασε 40 κιλά και τηλεφωνούσε απεγνωσμένος στη σύζυγό του για βοήθεια η οποία όμως ήταν ανήμπορη να τον βοηθήσει.

Οι αρχες εξετάζουν και περιπτωσεις μοναχικων ανθρωπων οι περιουσίες των οποίων φαινεται πως πέρασαν στα χερια των ιδιοκτητων της Αγίας Σκέπης.
Τον έδερναν, τον κρατούσαν δεμένο, τον άφηναν μέσα στις ακαθαρσίες και του έδιναν ελάχιστο φαγητό…

Σε τρεις μήνες μέσα στο κολαστήριο,  όπως χαρακτηρίζει το ιδιωτικό γηροκομείο ο 76χρονος Χρήστος Δερμιτζάκης, έχασε 40 κιλά και δίπλα του έβλεπε συνεχώς φέρετρα και ανθρώπους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Όπως έκανε κι εκείνος, τηλεφωνώντας στη σύζυγο του που ήταν όμως ανήμπορη να τον φροντίσει, λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε κι η ίδια με την υγεία της.

Είναι μία από τις πολλές φριχτές μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την Αγία σκέπη. Το ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά παρουσιάζεται μεσα σε 400 σελίδες ως τόπος βασανιστηρίων και θανάτων ηλικιωμένων. Η ασιτία αναφέρεται ως αιτία θανάτου σε πολλές περιπτώσεις, ενώ ολόκληρα εικοσιτετράωρα ηλικιωμένοι έμεναν δεμένοι με ιμάντες είτε στα αναπηρικά αμαξίδια είτε στα κρεβάτια τους.

Οι Αρχές εξετάζουν και περιπτώσεις μοναχικών ανθρώπων, οι περιουσίες των οποίων φαινεται πως πέρασαν στα χέρια των ιδιοκτητών της Αγίας Σκέπης.

Η Μαρίνα Σαρηδάκη, κόρη λογιστή ηλικιωμενης η οποία περιλαμβανεται στη μακρά λίστα των νεκρών, αποκαλύπτει στο MEGA τι συνεβη όταν προσπάθησαν να μάθουν στοιχεία για την κατάσταση αλλά και την περιουσία της γυναίκας

«Μας είπαν να μη ρωτάμε. Δεν μας άφηναν να τη δούμε και η ιδιοκτήτρια με απείλησε», είπε.

Υλικό απο κάμερες περιλαμβανεται επίσης στη δικογραφια, όπως αυτή η φωτογραφία που δημοσίευσε η «Καθημερινή», στην οποία φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν γυψοσανίδες, ώστε να κρύβουν τους ηλικιωμένους όταν γινόταν έλεγχος σε μία δομή φιλοξενίας 16 ατόμων, ενώ είχαν περίπου 50.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για 30 ανθρωποκτονίες και για την απόπειρα αλλων 8, καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης θα βρεθούν η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, η κόρη της και πέντε εργαζόμενοι της δομής, οι δύο γιατροί και τρεις απο το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ οι κατηγορίες στρέφονται και σε άλλα 36 άτομα, ανάμεσά τους και τοπικοί άρχοντες.

Αύριο οι 7 συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο οίκος ευγηρίας εξακολουθεί να λειτουργεί.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!