Φωτιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Ούτε λόγος για συστήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


«Επιτέλους σοβαρότητα με τα συστήματα πυρασφάλειας στα νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, χθες το βράδυ δεν λειτούργησε τίποτα στο νοσοκομείο της Νίκαιας και «από τύχη και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού δεν είχαμε νεκρούς ασθενείς».

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία τα μεσάνυχτα στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στον θάλαμο 200 της χειρουργικής κλινικής. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι καπνοί σκέπασαν τον δεύτερο και τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Ευτυχώς, ο θάλαμος που πήρε φωτιά ήταν κλειστός και δεν είχε νοσηλευόμενους ασθενείς, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κλινική εφημέρευε.

Ωστόσο, έγινε εκκένωση του δεύτερου και του πρώτου ορόφου και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

«Με υπερπροσπάθεια του προσωπικού και της Πυροσβεστικής δεν έχουμε νεκρούς. Το ζήτημα είναι εάν το νοσοκομείο της Νίκαιας είχε λάβει μέτρα πυροπροστασίας. Οι πυροσβεστικοί κρουνοί των ορόφων δεν είχαν νερό, κάτι που επισήμανε η Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν φώτα στους διαδρόμους για να εκκενωθεί με ασφάλεια το κτίριο. Ούτε λόγος για συστήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Πού είναι η πυρανίχνευση και πυροπροστασία με κρουνούς να ανοίγουν και να πετάνε νερό από την οροφή; Ελάχιστα νοσοκομεία διαθέτουν, αν και το είχαμε επισημάνει στη φωτιά του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου είχαμε και νεκρό ασθενή. Από τύχη σήμερα δεν θρηνούμε νεκρούς ασθενείς και προσωπικό. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα από τους διοικούντες σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Πρόσφατα στη Νίκαια είχαμε τραυματισμό νοσηλεύτριας από βραχυκύκλωμα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!