Φωτιά στον Έβρο: Ολονυχτία μάχη στο Σουφλί – «Εδώ και 12 μέρες ζούμε έναν εφιάλτη»


Για 12η μέρα μαίνεται η φωτιά που καίει στον Έβρο, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκής ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ανακατευθύνουν τη φωτιά.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση των χωριών Γιαννούλη και Σιδηρώ. Οι κάτοικοι και των δύο χωριών εκκένωσαν τις περιοχές τους προς Σουφλί και Μέγα Δέρειο αντίστοιχα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούν στην περιοχή 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και οι ρίψεις νερού από αέρος.

Δίπλα στο χωριό Δαδιά έχουν τοποθετηθεί δύο φουσκωτές δεξαμενές, όπου γεμίζουν με νερό και έρχονται τα ελικόπτερα για να ανεφοδιαστούν για να μπορέσουν να επιχειρήσουν το συντομότερο δυνατό στα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα, το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος του Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος μίλησε στον αέρα του «Real Fm 97,8» και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη και της Στεφανίας Κασίμη.

«Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας. Από την αρχή ευχόμασταν να μην γυρίσει ο άνεμος και τελικά έγινε αυτό που ευχόμασταν να μην γίνει. Εδώ και 12 μέρες ζούμε έναν εφιάλτη».

Ακούστε ό,τι δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Καλακίκος




διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!