Φωτιά στη Βούλα: Μεγάλη αναζωπύρωση, κάηκαν σπίτια – Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους


Αγωνιώδεις είναι οι ώρες στο Πανόραμα Βούλας καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr, τέσσερα σπίτια έχουν καεί από τη φωτιά που ξεκίνησε από το Πουρνάρι Γλυφάδας και η οποία πολύ γρήγορα έφτασε στο Πανόραμα Βούλας λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά ενώ, ταυτόχρονα, οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι καταστροφής και απόγνωσης. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους και δίνουν μάχη απέναντι στις φλόγες με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

Νωρίτερα έγινε προληπτική εκκένωση, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

«Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας».

Η φωτιά ξέσπασε, γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση, στο τέλος της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πουρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα και με σύμμαχο τον δυνατό αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις.

 Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πολιτική Προστασία: Οι «επικίνδυνες» περιοχές για εκδήλωση φωτιάς την Κυριακή
Σε επιφυλακή για φωτιές και στην Αττική βρίσκονται οι Αρχές.

Συγκεριμένα, στον χάρτη πρόβλεψης εκδήλωσης πυρκαγιάς της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή 5 Ιουνίου, η Αττική, η Εύβοια, η Πελοπόννησος και τα νησιά βρίσκονται σε μεσαίο επίπεδο κινδύνου.

Στο νοσοκομείο Πυροσβέστης
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε πυροσβέστης από την Άνω Βούλα.

Όπως μετέδωσε στο έκτακτο δελτίο του ο τηλεοπτικός σταθμός Open, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως υπάρχει ένας πυροσβέστης που αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!