Τραγωδία στα Τέμπη: Τεράστιες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις πορείες σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη. Στο κέντρο της Αθήνας υπήρξαν σοβαρά επεισόδια.

«Βούλιαξαν» από κόσμο όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Από την Αθήνα ως την Κρήτη, από τη Θεσσαλονίκη ως την Πάτρα, από τη Λάρισα, τα Γιάννενα χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους να ζητήσουν να μην ξεχαστούν τα αθώα θύματα της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Με πλακάτ, πανό, μαύρα μπαλόνια γέμισαν πλατείες, έκανα πορεία σε κεντρικές οδούς και ζήτησαν δικαιοσύνη και να αλλάξει τώρα το σύστημα που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου ομάδα αγνώστων πέταξε πέτρες και μολότοφ, με την Αστυνομία να απαντά άμεσα με ρίψη δακρυγόνων, οξύνοντας περαιτέρω τα πνεύματα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις πορείες σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη. Στο κέντρο υπήρξαν σοβαρά επεισόδια.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, μετά το τέλος της πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια έγιναν την ώρα που η πορεία έφτανε έξω από τον ΟΣΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στον ΟΣΕ.

Οι συγκεντρώσεις και η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν ειρηνικές με πολύ κόσμο να έχει συγκεντρωθεί ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Στη νέα διαδήλωση που ετοιμάζεται να ξεκινήσει πάνω από 3,000 άτομα έχουν μαζευτεί στο άγαλμα του Βενιζέλου, εκεί από όπου θα ξεκινήσει η πορεία από μαθητές και συλλόγους, οι οποίοι θα ξεπερνούν τις 12.000.

πηγή: MEGA TV

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!