Το κτήνος της Καστοριάς: Ο γυναικοκτόνος που αποπειράθηκε να κοροϊδέψει τους πάντες μέσω Facebook


Στον μακρύ κατάλογο γυναικοκτονιών στην ελληνική εγκληματολογία, μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι αυτή της Ανδριάνας Γαρδικιώτη το Δεκέμβριο του 2011 στην Καστοριά.

Μετά την άγρια δολοφονία της άτυχης κοπέλας, εκτιμάται ότι ο δράστης Στάθης Ευσταθίου προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές, αφήνοντας μέσω μηνύματος στο Facebook να εννοηθεί ότι θα αυτοκτονήσει, ενώ στην πραγματικότητα σχεδίαζε τη διαφυγή του από τη χώρα.

Στα 20 χρόνια της η Ανδριάνα Γαρδικιώτη, το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας από την Κέρκυρα, μετακόμισε στην Καστοριά για σπουδές. Είχε εισαχθεί στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ και ο προσανατολισμός της ήταν να κάνει καριέρα ως παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών.

Για να βοηθήσει την οικογένειά της, που δύσκολα τα έβγαζε πέρα, έπιασε γρήγορα δουλειά ως σερβιτόρα, ενώ λίγο αργότερα είχε την πρώτη εμπειρία της στον τηλεοπτικό φακό. Είχε παρουσιάσει για τοπικό κανάλι το καρναβάλι της Καστοριάς, τα φημισμένα Ραγκουτσάρια, καθώς και την παρέλαση στο Άργος Ορεστικό.

Η μοιραία γνωριμία της ζωής της ήταν με τον 35χρονο τότε dj Στάθη Ευσταθίου, με τον οποίο σύναψε σχέση. Ο εν δυνάμει δολοφόνος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών για βιασμό φοιτήτριας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 10 ετών, υπόθεση από την οποία απαλλάχθηκε όταν μετά από συμβιβασμό η πλευρά του θύματος απέσυρε τελικά την μήνυση.

Τον Αύγουστο του 2010 είχε συλληφθεί για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία. Όταν συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης είχε κρύψει 4 σκληρούς δίσκους Η/Υ με πάνω από 30.000 αρχεία σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού στη φόδρα του καναπέ του, ενώ ακόμα και οι έμπειροι διώκτες του έμειναν άφωνοι όταν είδαν το υλικό που κατείχε.

Κι όμως, ο διαστροφικός άνδρας αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 3.000 ευρώ. Μοναδική υποχρέωσή του να εμφανίζεται μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι.Η Ανδριάνα ήταν σύντροφος του για ένα χρόνο, όταν έχοντας αντιληφθεί ότι πίσω από το γοητευτικό παρουσιαστικό του κρυβόταν μια άκρως προβληματική προσωπικότητα, αποφάσισε να βάλει τέλος στη σχέση. Η συμπεριφορά του ήταν αλλοπρόσαλλη, τη ζήλευε παθολογικά και είχε φτάσει να την αναγκάσει να δημοσιεύσει στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφίες που φαινόταν να δείχνουν ότι είναι ευτυχισμένο ζευγάρι. Ενδεχομένως να το έκανε και ο ίδιος, διότι την ημέρα της δημοσίευσης, στις 16 Δεκεμβρίου του 2011, η 21χρονη τότε Ανδριάνα δολοφονήθηκε με τον πιο φριχτό τρόπο.

Για κακή τύχη της, τη στιγμή που του επανέλαβε ότι η απόφαση της ήταν τελεσίδικη βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, σε ένα απόμερο σημείο κοντά στη λίμνη. Θα είχε αλλάξει κάτι αν δεν είχε δεχθεί να τον συναντήσει για μια τελευταία – όπως νόμιζε – φορά; Πιθανότατα όχι, αλλά ποτέ κανείς δεν θα μάθει. Το βέβαιο είναι ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες κανείς δεν μπορούσε να ακούσει τις κραυγές της, καθώς πάλευε για να γλιτώσει από τη δολοφονική μανία που κατέκλυσε τον πρώην σύντροφό της. Με ένα κρητικό μαχαίρι και ένα κατσαβίδι ο στυγερός φονιάς κατακρεούργησε το κορίτσι και κατόπιν πέταξε το άψυχο σώμα του στη λίμνη. Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» πάνω από 30 μαχαιριές στο θώρακα και το λαιμό, όπου βρέθηκε καρφωμένο το κατσαβίδι. «Τα χέρια της ήταν σακατεμένα από τα χτυπήματα. Προσπαθούσε να ξεφύγει για ώρα», είπαν οι αστυνομικοί.

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα ο Ευσταθίου ανέβασε την εξής ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. «Προς Ανδριάνα: Λυπάμαι και συγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγάπησα και θα συνεχίσω να σε αγαπάω. Ένα ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα στην αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι…»

Βέβαια καμία τέτοια (αυτοκτονική) διάθεση δεν διαπιστώθηκε εκ μέρους του δράστη. Ο οποίος συνελήφθη εντελώς τυχαία όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ έπειτα από αστυνομική καταδίωξη κι ενώ νωρίτερα ο 35χρονος ανέπτυξε ταχύτητα θέλοντας να αποφύγει τον τροχονομικό έλεγχο. Ο Ευσταθίου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς λόγω σοβαρού τραυματισμού και νοσηλεύτηκε φρουρούμενος, ενώ οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σημείο της πρόσκρουσης, έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο και εντόπισαν στο πορτμπαγκάζ αίμα και μαλλιά.

 
Το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται και ο δράστης, χωρίς το παραμικρό άλλοθι και εξήγηση για τα ευρήματα στο αυτοκίνητό του, ομολόγησε την πράξη του υποδεικνύοντας που πέταξε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε ότι θόλωσε αφότου η κοπέλα του είπε ότι ήθελε να χωρίσουν, προσθέτοντας ότι δεν πρόλαβε να… αυτοκτονήσει, όπως είχε σχεδιάσει.

«Την Ανδριάνα τη λάτρευα. Αν και ήμασταν μαζί περίπου έναν χρόνο, πίστευα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Την αγαπούσα, δεν άντεχα ούτε λεπτό μακριά της. Έκανα τα αδύνατα δυνατά να είμαι συνέχεια μαζί της. Ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα κοινωνική. Μιλούσε με όλον τον κόσμο. Την πλησίαζαν συνέχεια άντρες και αυτό δεν το άντεχα. Συνέχεια καβγαδίζαμε γι’ αυτό. Δεν ήθελα να μιλάει με κανέναν. Όμως δεν με άκουγε… Την Παρασκευή τσακωθήκαμε πάλι για το ίδιο ζήτημα. Της είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι με απατούσε. Εκείνη το αρνήθηκε, αλλά δεν την πίστεψα. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήθελε να χωρίσουμε. Θόλωσα και έγινε ό,τι έγινε…», είχε καταθέσει ο δράστης, ο οποίος ακόμα και αφότου αφαίρεσε τη ζωή της κοπέλας έψαχνε ελαφρυντικά για το έγκλημα. «Ήθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη. Να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα τρελάθηκα. Άρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου και άρχισα να τη χτυπώ. Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, πήρα την απόφαση να την ακολουθήσω. Έτσι θα ήμασταν για πάντα οι δυο μας στον παράδεισο. Αλλά δεν πρόλαβα».

Φυσικά οι αναφορές περί αυτοκτονίας δεν έπεισαν τις Αρχές, που οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι ο Ευσταθίου μετά το έγκλημα ήθελε να δημιουργήσει – δήθεν μετανιωμένος – την πεποίθηση ότι είχε αυτοκτονήσει προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για να διαφύγει στο εξωτερικό. Μετά τη δολοφονία πέρασε πρώτα από τη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν το σπίτι του, ενώ όταν προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο της τροχαίας βρισκόταν στο δρόμο για τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Στη δική που έγινε το Νοέμβριο του 2012 ο Ευσταθίου επεφύλασσε ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη. Αντί να δηλώσει μεταμέλεια και να απολογηθεί στην οικογένεια της Ανδριάνας, έκανε στροφή 180 μοιρών, αρνούμενος ότι ήταν αυτός ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος.

Ισχυρίστηκε ότι ομολόγησε τις πράξεις του κατά το στάδιο της ανάκρισης, επειδή ήταν κουρασμένος, άυπνος και ήθελε να τελειώσει η διαδικασία. Φυσικά κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και το δικαστήριο του επέβαλε την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια κάθειρξη.  

menshouse

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!