"Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου;": Συγκλονίζει το «αντίο» του πατέρα Κατσίφα


Τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού τους πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι γονείς, τα αδέλφια και οι φίλοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα, 13 μέρες από τον θάνατό του, οι συνθήκες του οποίου παραμένουν στο σκοτάδι. 

Συγκλονιστικό ήταν το αντίο του πατέρα του Γιάννη, πάνω από τον τάφο του. Έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του και τις κόρες του, στάθηκε αγέρωχος, σήκωσε τη γροθιά του και είπε:

«Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών αυτό ήθελες να κάνεις παιδί μου. Αλλά τα ανδρείκελα της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γη και όχι κατά πάνω, αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλήσουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό. Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας. Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου».

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύτηκε στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου την Πέμπτη. Το φέρετρό του, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη πέρασε κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία που είχαν απλώσει πάνω από την είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, την ώρα που χιλιάδες κόσμου έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και φώναζαν «αθάνατος».

Μάλιστα οι αλβανικές αρχές το απόγευμα της Πέμπτης συνέλαβαν 13 Έλληνες, ανάμεσά τους και κορυφαία στελέχη της Βορείου Ηπείρου, τα οποία άφησαν ελεύθερα μετά από δέκα ώρες, με τους συλληφθέντες να καταγγέλλουν επιχείρηση εκφοβισμού τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «έπεσε» νεκρός ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου μετά από συμπλοκή με άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων. 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!