Τζανάκης: Να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων


Σε μια εβδομάδα θα δούμε το αποτύπωμα των Χριστούγεννων και σε 15 ημέρες το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς, είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας.

Θα είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί από αυτούς που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα. Θα δούμε 60 – 70.000 (σ.σ. κρούσματα) σε μέρες αιχμής όπως οι Τρίτες και οι Τετάρτες, συμπλήρωσε και τόνισε:

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές πανδημίες. Το 10% των κρουσμάτων δίνει η έξαρση της Δέλτα και το υπόλοιπο 90% μια πανδημία της ‘Όμικρον’.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, άνθρωποι που νόσησαν με «Δέλτα» μπορεί να νοσήσουν ξανά από «Όμικρον» ωστόσο: «όποιος έχει νοσήσει και όποιος έχει εμβολιαστεί, κατά κανόνα, θα περάσει τη νόσο ήπια».

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Τζανάκης σημειώνει:

«Η δική μου η γνώμη είναι να καθυστερήσουμε το άνοιγμα 1 εβδομάδα και να την αναπληρώσουμε κάποια άλλη χρονική στιγμή. Η Επιτροπή που ασχολείται με την Παιδεία έχει τα στοιχεία που θα την καούν να πάρει ωστόσο τη βέλτιστη απόφαση και ό,τι και αν αποφασίσει θα πρέπει όλοι μας να το υποστηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!