Σχολεία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της τράπεζας θεμάτων – Το χακάρισμα και οι αντιδράσεις


Κανονικά λειτούργησε σήμερα, μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας για τους μαθητές, η τράπεζα θεμάτων για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα σχολεία.

Το χακάρισμα στην τράπεζα θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις τις δύο προηγούμενες ημέρες, ήταν, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η πιο μεγάλη επίθεση σε κυβερνητικό οργανισμό.

«Η μεγαλύτερη επίθεση σε κυβερνητικό οργανισμό»

«Ξεκίνησε από το σκοτεινό διαδίκτυο, αγοράστηκε συμβόλαιο επίθεσης το λεμέ και έτσι συμβόλαιο θανάτου. Φαίνεται ότι ο αγοραστής είναι από την Ελλάδα, γιατί τα συμφέροντα είναι ελληνικά», λένε οι ειδικοί.

Σήμερα η διαδικασία έγινε χωρίς προβλήματα, ενώ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν αύριο, το υπουργείο λέει πως το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων είναι τελείως διαφορετικό και δεν κινδυνεύει.

«Το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα στις εξετάσεις λυκείου, είναι εντελώς  διαφορετικό από αυτό των πανελλαδικών, δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου είδους κακόβουλες επιθέσεις».

Σφοδρές αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, σάλο έχει προκαλέσει η υβριστική ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ, Γρήγορη Ψαριανού, κατά εκπαιδευτικών που, όπως είπε, πανηγυρίζουν για την επίθεση των χάκερς.

«Είναι μεγάλα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκουλήκια είναι. Αλήτες. Αρχιμαφιόζοι, όχι δάσκαλοι».

Το θέμα κλείνει εδώ δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, λέγοντας ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις.

«Οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού προφανώς είναι καταδικαστέες. Έχει κληθεί, έχει δώσει εξηγήσεις, το θέμα κλείνει εδώ. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Προφανώς δεν στοχοποίησε ανθρώπους, δεν στοχοποίησε κλάδους, στοχοποίησε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Και το αφήνουμε εδώ».

«Για τον κ. Μητσοτάκη, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί Ψαριανού, όπως ‘καθάρματα’, «’αρχιμαφιόζοι’, ‘σκουλήκια’ και ‘αλήτες’, είναι χαρακτηρισμοί για τους οποίους δεν τρέχει τίποτα, αφού τον κρατάει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά  που ο Γρηγόρης Ψαριανός καταφέρεται εναντίον εκπαιδευτικών, η απαράδεκτη συμπεριφορά του δε θα γίνει ανεκτή αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ και προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

πηγή: MEGA TV

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!