Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς. Νεκρό το ένα μέλος πληρώματος


Συνετρίβη τελικά το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που αγνοούνταν, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε εντός του FIR της Ρώμης και μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, που έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία πάντως είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί.

Η Ιταλική Corriere della Sera αναφέρει: «Ενα ελικόπτερο της καναδέζικης αεροπορίας, το οποίο έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ, με πλήρωμα έξι ατόμων εξαφανίστηκε στα διεθνή ύδατα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία. Το ανακοίνωσε η ελληνική αεροπορία. Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι το ελικόπτερο ήταν έξω από τη ζώνη ελέγχου της Ελλάδας, στα 50 μίλια μακριά από το νησί της Κεφαλονιάς και έπαιρνε μέρος σε μια κοινή επιχείρηση ελέγχου της συμμαχίας του Ατλαντικού».

Νεκρό εντοπίστηκε κατά πληροφορίες το ένα από τα έξι μέλη του ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ, που χάθηκε από τα ραντάρ στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η άτρακτος του ελικοπτέρου εντοπίστηκε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, εντός του FIR της Ρώμης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!