«Συναντήθηκε» ξανά με τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας


Μία μητέρα από τη Νότια Κορέα είχε την ευκαιρία να δει ξανά τη νεκρή της κόρη χάριν της εικονικής πραγματικότητας (VR).

Συγκεκριμένα, η Jang Ji-sung, εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «I Met You», στο οποίο δημιουργήθηκε ένας φουτουριστικός κόσμος εικονικής πραγματικότητας και η Jang μπόρεσε, μέσω ενός σετ κεφαλής VR, να «συναντήσει» το κοριτσάκι της, Nayeon, που πέθανε πριν από τρία χρόνια, όταν ήταν μόλις επτά ετών.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Munhwa Broadcasting Corporation, που κοινοποίησε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο YouTube.

Σε αυτό, απεικονίζεται η Jang να φοράει το VR, ενώ βρίσκεται σε μια αίθουσα με πράσινη οθόνη.

Ξαφνικά εμφανίζεται το μικρό κορίτσι, το οποίο τρέχει προς το μέρος της μητέρας του, η οποία βάζει τα κλάματα και προσπαθεί -με τα ειδικά σχεδιασμένα γάντια- να αγγίξει την κόρη της…

Η «Nayeon» τότε τη ρωτά: «Πού ήσουν, μαμά; Με σκεφτόσουν;». Εκείνη, χωρίς δισταγμό, της απάντησε ότι: «Αυτό κάνω πάντα».

Και οι δυο τους, τότε, λένε πόσο έλειψε η μία στην άλλη και κάθονται σε ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο υπάρχει μια τούρτα γενεθλίων.

Καθώς το κλιπ συνεχίζεται, η Jang γίνεται αισθητά πιο συναισθηματική, όπως και οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς της.
Σημειώνεται ότι η ομάδα πίσω από αυτό το απίστευτο ντοκιμαντέρ χρειάστηκε οκτώ μήνες εργασίας για να εξασφαλίσει ότι η «Nayeon» θα φερόταν σαν παιδί. Δημιούργησαν, επίσης, ένα εικονικό πάρκο, το οποίο βασίστηκε σε ένα πάρκο της πραγματικής ζωής, που είχαν επισκεφτεί μητέρα και κόρη, λίγο πριν τον θάνατό της.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!