Συμβατά με την υπόθεση Πεπόνη τα ευρήματα από το κρανίο. Ο φίλος λύνει τη σιωπή του


Συμβατά με την υπόθεση της Αγγελικής Πεπόνη, η οποία εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 2010 από την Πρέβεζα είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή από το κρανίο που εντοπίστηκε στη ΒΙΠΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το κρανίο ανήκει σε νεαρή γυναίκα και ο χρόνος θανάτου τοποθετείται πριν από οχτώ με δέκα χρόνια. 

Μάλιστα από την ιατροδικαστική εξέταση τα στοιχεία που έχουν προκύψει ταιριάζουν αρκετά με την υπόθεση της 26χρονης. 

Την ίδια ώρα στην τάφρο που εντοπίστηκε το κρανίο πραγματοποιούν έρευνες άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και εθελοντές, μήπως και βρεθούν και άλλα ανθρώπινα οστά. 

Από νωρίς το πρωί άνδρες της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών βρίσκονται στο σημείο που εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή το τμήμα ανθρώπινου κρανίου στη ΒΙΠΕ στην Πρέβεζα. Στόχος να «χτενίσουν» εκ νέου την περιοχή στο πλαίσιο των ερευνών αναζήτησης και άλλων τυχόν ευρημάτων που σχετίζονται με την υπόθεση και έχει ξυπνήσει εφιαλτικές μνήμες του παρελθόντος στους κατοίκους της Πρέβεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα εξαφανίστηκε στις 17 Ιουνίου 2010 από τον Μύτικα. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή όπως αποδείχθηκε ήταν ο πρώην φίλος της, αν και ο ίδιος αρνείται μέχρι και σήμερα οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της κοπέλας. 

Μάλιστα είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών σε τρίτους, αλλά στο εφετείο αθωώθηκε και αποφυλακίστηκε το 2014. 

«Δεν ήξερα αν έπρεπε να της ανάψω ή όχι ένα κεράκι. Θέλω να ησυχάσει η ψυχούλα της»

Για οχτώ μαρτυρικά χρόνια έκανε λόγο η μητέρα της Αγγελικής Πεπόνη από τη μοιραία εκείνη μέρα του Ιουνίου του 2010 που την πήρε τηλέφωνο να της πει ότι γυρίζει σπίτι και από τότε δεν την ξαναείδε.

«Στις 16 Ιουνίου 2010 έφυγε από το σπίτι και από τότε δεν την ξαναείδα. Με πήρε δύο φορές τηλέφωνο, μου είπε “μαμά έρχομαι” και ακόμα έρχεται. Δεν ήξερα πού πήγαινε, τι έκανε, ποιος την είχε τι περνούσε. Καθόμουν αμέτρητες βραδιές και έκλαιγα. Ήθελα να τη βρω δεν ήξερα αν έπρεπε να της ανάψω ένα κεράκι ή όχι, να τη βρω να τη βάλω στον πατέρα της για να ηρεμήσει κι αυτή», είπε στον Γιώργο Σόμπολο και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η ίδια έχει περάσει μια δύσκολη ζωή, αφού μέσα σε έναν χρόνο έχασε τους γονείς και τον σύζυγό της. Τα κορίτσια της τότε ήταν φοιτήτριες και επέστρεψαν στην Πρέβεζα για να της συμπαρασταθούν. 

«Έμενα μαζί με την Αγγελικούλα μου. Μου έλεγε ότι ήθελε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, αλλά δεν την άφηναν. Δεν είχε κανένα λόγο να φύγει από το σπίτι. Ήταν με την οικογένειά της, την αγκαλιάζαμε όλοι κι εκείνη έδειχνε ότι μας αγαπούσε», είπε. 

Τη μοιραία νύχτα που έβλεπε ότι η Αγγελική δεν επέστρεφε στο σπίτι αμέσως το μυαλό της πήγε στο κακό και ειδοποίησε την αστυνομία. 

«Τους είπα τα πάντα. Ότι ο σύντροφός της την χτυπούσε, ότι εμφανιζόταν συχνά με μαυρισμένο το μάτι… τα πάντα. Η Αγγελική είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά, αλλά έκανε κακό μόνο στον εαυτό της, ήταν καλό κορίτσι και δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν άλλο», είπε η μητέρα της κοπέλας. 

Όπως είπε υποπτεύεται ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το θάνατο της Αγγελικής, αλλά δεν μιλάει μέχρι και σήμερα για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. 

Αυτό είναι που βασανίζει και την αδελφή της, η οποία επίσης μίλησε στην εκπομπή. 

«Θέλουμε επιτέλους να μάθουμε τι συνέβη στην Αγγελική, να μπορέσει να ηρεμήσει και να δικαιωθεί η ψυχή της», είπε. 

  Ο φίλος της Αγγελικής Πεπόνη λύνει τη σιωπή του

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ζωντανή πριν εξαφανιστεί ήταν ο 59χρονος φίλος της, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε το οτιδήποτε για το πού μπορεί να βρίσκεται. Ο ίδιος έλεγε ότι έφυγε από το σπίτι του και έκανε οτοστόπ για να επιστρέψει στο δικό της και πως από εκείνη τη στιγμή δεν ξέρει τι συνέβη.

Όπως είχε πει τότε, κατά πάσα πιθανότητα να πήγε στην Αλβανία. Όσο περνούσε ο καιρός όμως τα στοιχεία που έρχονταν στο φως ήταν επιβαρυντικά για τον ίδιο. Φίλοι της κοπέλας υποστήριζαν ότι την είχε μπλέξει στα ναρκωτικά, ότι ουσιαστικά ήταν έρμαιό του και ότι την κακοποιούσε σωματικά.

Αρχικά μάλιστα είχε αρνηθεί ότι βρισκόταν μαζί της πριν εξαφανιστεί, όμως ο γιος του τον διέψευσε αποκαλύπτοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι την είχε δει στο σπίτι του πατέρα του το μεσημέρι της εξαφάνισής της. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι το διάστημα πριν εξαφανιστεί είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ενώ το σήμα του κινητού της χάθηκε στην περιοχή, όπου ζούσε και εργαζόταν ο 59χρονος.

Ο 59χρονος στην Τατιάνα Στεφανίδου

Το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση θρίλερ μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου». Επανέλαβε πως είναι αθώος και πως αυτό αποδείχθηκε από την εξονυχιστική έρευνα που του έγινε, όταν χάθηκαν τα ίχνη της 26χρονης.  «Χάθηκε μυστηριωδώς και δεν ξέρω τι συνέβη. Είχα μια σχέση με εκείνη για ένα 6μηνο το 2009, αλλά μετά έκανα φυλακή για ναρκωτικά και την έχασα» λέει ο ίδιος και συνεχίζει…

«Έκατσα 4 χρόνια στη φυλακή για διάθεση ναρκωτικών επειδή ομολόγησα. Το θέμα της εξαφάνισης δεν με ακουμπάει. Το μόνο δικαστήριο που είχα ήταν για τα ναρκωτικά και όχι για την εξαφάνιση της Αγγελικής».

«Για τελευταία φορά την είδα την προηγούμενη νύχτα και της έδωσα 150 ευρώ. Ήταν πολύ καλός χαρακτήρας αλλά άρρωστη. Ήταν τοξικομανής βαριάς μορφής».

Για εκείνους που κατέθεσαν εναντίον είπε: «τους έβαζαν να καταθέτουν εναντίον μου σε μια προσπάθεια να με μπλέξουν. Με έχει ενοχλήσει πολύ αυτή η υπόθεση. Την Αγγελικούλα την αγαπούσα σαν αδερφή μου».

 

Αγγελική Πεπόνη: Λιώνουν από αγωνία συγγενείς της

Συγγενείς της αγνοούμενης κοπέλας που μιλούν στην εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ, εμφανίζονται σίγουροι πως το ανθρώπινο κρανίο ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη και ζητούν δικαίωση. «Το σημείο που βρέθηκε το κρανίο είναι ανάμεσα στην καντίνα που είχε αυτός, που εμείς κατηγορούμε, και στο σπίτι του».

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε πως πρόκειται για δολοφονία και πως αποκλείεται να έχει φύγει. Δεν είχε λόγο να φύγει. Ό,τι πρόβλημα είχε το μοιραζόταν με εμάς και την στηρίζαμε».

Φίλος Αγγελικής: Την χτύπαγε πολύ άσχημα

Στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε και ένας φίλος της 26χρονης, τότε, Αγγελικής που είπε πως η κοπέλα βασανιζόταν. «Την είχα δει λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί και ήταν σε τραγικό χάλι. Από το ξύλο ήταν συνέχεια μαυρισμένη και η μύτη της έτρεχε αίμα» λέει μεταξύ άλλων.

Σίγουρη ότι η κόρη της δολοφονήθηκε εμφανίστηκε στην ίδια εκπομπή και η μητέρα της Αγγελικής, με τηλεφωνική της παρέμβαση…

star, newsit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!