Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο #Σύνταγμα


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος.

Ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε κατά των παρατεταγμένων αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο της Βουλής, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήθος τραυματιών, δέκα εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Πηγές αναφέρουν πως ένα δύο ετών παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανήλθαν περίπου στους 60.000. Από το πρωί, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία.

Οι αστυνομικοί που λαμβάνουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας είναι 2.000, ενώ τα drones της αστυνομίας και το ελικόπτερο της δίνουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Από τις 10:00 το πρωί, ύστερα από εντολή των Αρχών, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, ενώ σε εφαρμογή από χθες, Σάββατο, το βράδυ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Την παραίτηση των Γεροβασίλη – Παπακώστα ζητά η ΝΔ

Διαβάστε εδώ σχετικά
 
ΕΛ.ΑΣ. για χημικά στο Σύνταγμα: Τα ΜΑΤ ενήργησαν σύμφωνα με σχέδιο και εντολές

«Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές» ενήργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών στο Σύνταγμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους ταραξίες σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία γίνεται λόγος για 10 τραυματίες αστυνομικούς.
 
Διαψεύδει το ΕΚΑΒ το περιστατικό για τραυματισμένο μωρό

Διαψεύδεται το περιστατικό με τον τραυματισμό δίχρονου κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, υπήρξε κλήση για παραλαβή τραυματισμένου μωρού, όταν έφτασε όμως το ασθενοφόρο δεν υπήρχε κάποιο παιδί στο σημείο.

Μαξίμου: Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο

“Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και
μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες,
πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες
σε νοσοκομεία”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Δύο προσαχθέντες 18 και 19 ετών

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δύο άτομα 18 και 19 ετών έχουν προσαχθεί για τα επεισόδια. Και οι δύο είναι από τη Θεσσαλονίκη

Χτύπησαν φωτορεπόρτερ

Ομάδα αγνώστων χτύπησαν τρεις φωτορεπόρτερ στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή την ώρα ένας από αυτούς μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Έκλεψαν την κάμερα ενός φωτορεπόρτερ.

Πληροφορίες για μαχαίρωμα άντρα στη Σόλωνος

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν άντρα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος.

Μωρό μεταφέρεται με ασθενοφόρο από το Σύνταγμα

Ένα μωρό περίπου δύο ετών μεταφέρθηκε πριν από λίγο από το Σύνταγμα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό δεν έχει τις αισθήσεις του.

60.000 οι διαδηλωτές του συλλαλητηρίου

Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Παρέμβαση Σαμαρά για τα επεισόδια

«Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαδηλωτές που αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, ανέβηκαν στα σκαλιά της Βουλής, απωθούμενοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.  Εκτόξευσαν καπνογόνα, μπογιές και μπουκάλια κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 Την ίδια ώρα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Οι διοργανωτές έχουν προαναγγείλει πως η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Από τις δέκα το πρωί, ύστερα από εντολή της αστυνομίας, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, ενώ σε εφαρμογή από χθες, Σάββατο, το βράδυ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.


 
Ο Αντώνης Σαμαράς στο συλλαλητήριο

Αυτή είναι μία διαδήλωση για την Ελλάδα, το δίκαιό μας και για τη Δημοκρατία, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα

Θεοχαρόπουλος: Πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Θετική είναι η εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του ως προς την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Συλλαλητήριο: Ατύχημα με λεωφορείο από τις Σέρρες. Διαβάστε εδώ σχετικά

 Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα “αντισυγκέντρωση” από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια, ενάντια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα κατά του συλλαλητηρίου

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα περίπου 50 ατόμων έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και έγραψε συνθήματα κατά των αντιδρώντων στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε εδώ σχετικά.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!