Στο εδώλιο ο ψευτογιατρός για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας


Στο εδώλιο θα καθίσει σύντομα ο αποκαλούμενος ψευτογιατρός και οι 16 συγκατηγορούμενοι του ως συνεργοί μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε βάρος τους.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως, και ζητούν την παραπομπή του για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Μαζί με το «Dr Konto» στο εδώλιο θα καθίσουν, μεταξύ άλλων, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα αλλά όχι η σύζυγος του η οποία δεν παραπέμπεται σε δίκη.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με το βούλευμα τους υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε κάνει σοκαριστικές αναφορές για τον τρόπο δράσης του «ψευτογιατρού» σημειώνοντας πως χορηγούσε «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του».

Ο 47χρονος «ψευτογιατρός» αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, της βαριάς σκοπούμενη σωματικής βλάβης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Απολογούμενος ο 47χρονος είχε δηλώσει… εμπειρικός βοτανολόγος, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών, υποστηρίζοντας ότι δεν τους έπαιρνε αμοιβή παρά μόνο χρήματα για τα βότανα που ο ίδιος αγόραζε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!