Στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας τα έσοδα από το σουβλάκι Τσιτσιπάς


Ανάρπαστο γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αυστραλία ένα σουβλάκι με το όνομα «Τσιτσιπάς» προς τιμήν του χαρισματικού Έλληνα τενίστα, του οποίου μάλιστα τα έσοδα διατίθενται προς βοήθεια των κατοίκων που πλήττονται από τις φονικές πυρκαγιές.

 

Το σουβλάκι που πήρε το όνομα του πρωταθλητή, Στέφανου Τσιτσιπά, βρίσκεται ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, καθώς οι ιδιοκτήτες του ελληνικού καταστήματος «Σταλακτίτες» που το δημιούργησαν αποφάσισαν να δωρίσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις του στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας.

 

Οι κορυφαίες περσινές εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στην Αυστραλία και η νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ, προκάλεσαν παροξυσμό στους Έλληνες της Αυστραλίας. Η δημοτικότητα του Έλληνα τενίστα, μάλιστα, ήταν τέτοια που οδήγησε το γνωστό ελληνικό εστιατόριο της Μελβούρνης «Σταλακτίτες» στο να δημιουργήσει ένα σουβλάκι με το όνομά του.

 

Οι ιδιοκτήτες του εν λόγω καταστήματος αποφάσισαν λοιπόν να προβούν σε μια πράξη φιλανθρωπίας, δωρίζοντας όλο το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις πωλήσεις του εδέσματος στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας.

 

Από την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, το σουβλάκι «Τσιτσιπάς» είναι διαθέσιμο και πωλείται στην τιμή των 17 δολαρίων (10 ευρώ) στο εν λόγω εστιατόριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοφιλές ελληνικό εστιατόριο της Lonsdale Street έχει καταβάλει ήδη 10.000 δολάρια για τις ανάγκες των πυροπαθών.

 

Ως προς τα υλικά που περιέχει το σουβλάκι, δεν άλλαξε κάτι εν συγκρίσει με πέρυσι, όταν ο ίδιος ο Έλληνας τενίστας είχε επιλέξει αυτά της αρεσκείας του. Δηλαδή, οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν ένα σουβλάκι με γύρο από αρνί, ντομάτα, τζατζίκι, ρόδι, βασιλικό, μέντα, τριμμένη φέτα, πατάτες και τσίλι.

www.cnn.gr

 

Το σουβλάκι «Τσιτσιπάς» θα διατίθεται μέχρι και τη λήξη του Australian Open στις 2 Φεβρουαρίου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!