Σλοβενία – Ελλάδα 91-98: Πρώτο δείγμα θετικό – Άφησε υποσχέσεις ενόψει Μουντομπάσκετ


Τι κι αν δεν είχε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κώστα Σλούκα, αλλά και τον Νικ Καλάθη; Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Ανδρών στο πρώτο φιλικό εν όψει του Μουντομπάσκετ έβγαλε σκληράδα και πρωταγωνιστές (Θανάση Αντετοκουνμπο, Ντίνο Μήτογλου, Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ) επικρατώντας της Σλοβενίας 98-91.

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη ήταν σκληρό στην άμυνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας παράλληλα και ψυχή και έδειξε πως το… έχει.

Ξέφυγε η Σλοβενία, επέστρεψε με τρίποντα η Ελλάδα

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τους Oυόκαπ, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, προσπαθώντας να βρει τα πατήματά της και να μην αφήσει τους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό. Με τον Παπαγιάννη να δίνει λύσεις σε σκορ και ριμπάουντ η γαλανόλευκη έμεινε κοντά (11-8), όμως ο Ντόντσιτς ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές και μαζί με τον Ντράγκιτς έφεραν τη Σλοβενία σε νταμπλ σκορ (20-10). Αμυντικά η Ελλάδα… έμπαζε, ωστόσο με διαδοχικά τρίποντα (Καλαϊτζάκης, Λούντζης, Μποχωρίδης) κατάφερε να μειώσει από το -11 στο 29-22 της πρώτης περιόδου.

Από κοντά με Θανάση και «Παπ»

Μήτογλου και Θανάσης Αντετοκούνμπο έφεραν την Ελλάδα σε απόσταση ενός σουτ (33-30), όμως ο Μόργκαν με έξι σερί πόντους πήγε τη διαφορά για τους γηπεδούχους ξανά σε διψήφιο αριθμό (41-31). Αλλά και πάλι η «γαλανόλευκη» αντέδρασε. Ο Θανάσης, βγάζοντας πολλή ενέργεια, βοηθούσε και στις δύο μεριές του παρκέ, ενώ ο Παπανικολάου με τρίποντο και ο Παπαγιάννης με φόλοου μείωσαν σε 41-40. Τα τρίποντα του Τσάντσαρ και οι εμπνεύσεις του Ντόντσιτς στο φινάλε του ημιχρόνου διαμόρφωσαν και το 49-43 στην ανάπαυλα.

«Καυτός» Παπανικολάου και μπροστά η Εθνική

Φουριόζα μπήκε στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα και με τρία σερί τρίποντα από Παπανικολάου (2) και Ουόκαπ, προσπέρασε με 49-52 και ακόμα δύο «βόμβες» του αρχηγού από τη γωνία που είχε πάρει… φωτιά έκαναν το 58-60.

Ντόντσιτς και Μπλάζιτς απάντησαν για το 65-62, με τον άσο των Ντάλας Μάβερικς να προσπαθεί να ηγηθεί, αλλά ταυτόχρονα να χάνει πολλές βολές (7). Η Εθνική μας είχε πιάσει ρυθμό στην επίθεση και με την πολύτιμη συνδρομή των Θανάση και Μήτογλου το δεκάλεπτο έκλεισε στο 71-73.

Καθοριστικός στο φινάλε ο Ουόκαπ

Με πέντε σερί πόντους του Πρέπελιτς έγινε το 82-78, όμως η Ελλάδα δείχνοντας αμυντική σκληράδα και συνέπεια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 84-84. Ο Παπανικολάου ήταν… άχαστος πίσω από τα 6,75μ. (6/6 τρ.) και με 1/2 βολές έκανε το 89-91 στο 38’, ενώ επιδεικνύοντας το ίδιο ομαδικό πνεύμα, η Ελλάδα με τον Ουόκαπ ξέφυγε με 90-95 στα 70’’ πριν το φινάλε. Ο Ντόντσιτς αστόχησε σε λέι απ και ο… Θωμάς Ουόκαπ με τρίποντο σε ατομική ενέργεια καθάρισε το παιχνίδι για το 90-98 στα 20’’ πριν το τέλος, με τους Σλοβένους να μην μπορούν να αλλάξουν τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 49-43, 71-73, 91-98

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!