Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος είπε ότι «το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα, τις καινούριες πολιτικές μας. Νομικά δεν μπορούμε να βάλουμε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας».

«Βεβαίως έχουν κατατεθεί έξω τα δημοσιονομικά»  συνέχισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, παραδεχόμενος ότι οι προβλέψεις για τους μισθούς μέχρι το ’26 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας «είναι σαν να μην επρόκειτο να υπάρχουν αλλαγές».

«Εμείς έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα που έχει 6 δισ. μέσα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και 3 δισ. πρόσθετα που λέμε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος»  υποστήριξε, ενώ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «όπως και να το κοστολογήσουν κινείται μεταξύ 45 και 80 δισ. ευρώ».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «μαρτυριάρης» κ. Σκυλακάκης αποκαλύπτει τα ψέματα Μητσοτάκη για το πρόγραμμα της ΝΔ

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Σε συνέντευξή του στον Παραπολιτικά FM ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Συγκεκριμένα, ο «μαρτυριάρης» κ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες, δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη. Δεδομένου, ότι η ομολογία έγινε πολλές φορές μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, Νίκης Λυμπεράκη κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί το γλωσσικό ολίσθημα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υποστηρίζει ότι όλα τα μέτρα του προγράμματός του έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες, αντιθέτως καμία προεκλογική υπόσχεσή του δεν έχει κατατεθεί.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς διατείνεται ότι το πρόγραμμά του είναι κοστολογημένο.
  • Ο κ. Μητσοτάκης ψευδώς υπόσχεται ότι θα δώσει αυξήσεις 25% στους εργαζόμενους.
  • Η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κούφιες.

Υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει».

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Σκυλακάκης ομολόγησε την αναξιοπιστία της ΝΔ

«Ο κ. Σκυλακάκης ομολόγησε την αναξιοπιστία της ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσήτου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ομολόγησε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας, που μολονότι υπόσχεται στους Έλληνες πολίτες αύξηση μισθών κατά 25%, στις Βρυξέλλες έχει δεσμευτεί για αυξήσεις που αθροιστικά δεν υπερβαίνουν το 13%.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης σε πλήρη αντιδιαστολή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι «τα δικά μας μέτρα έχουν ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο, είναι ήδη κοστολογημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Είναι πλέον σαφής η εξαπάτηση. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που αρέσκονται να παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία, επί της ουσίας κρύβουν όσα έρχονται και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα κάνουν».

Τσαπανίδου: «Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες»

«Ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και την αντικοινωνική κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Ειδικότερα αναφέρει ότι ο κ. Σκυλακάκης «παραδέχθηκε πως στο Μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει η ΝΔ δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές της υποσχέσεις. Παραδέχθηκε πως το πρόγραμμά τους δεν είναι κοστολογημένο, πως υπόσχονται πράγματα που δεν θα κάνουν και πως έχουν κρυφή ατζέντα».

Η κ. Τσαπανίδου προσθέτει πως «η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες» και ότι «υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν και κρύβει άλλα ακραία, που σχεδιάζει να υλοποιήσει, όπως η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία».

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!