Σκάνδαλο με καθηγητή πανεπιστημίου: Ξόδεψε τις επιχορηγήσεις σε στρίπερς


Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με έναν πρώην καθηγητή του του πανεπιστημίου του Drexel στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 185.000 δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις που προορίζονταν για έρευνα και τα ξόδεψε σε «προσωπικές απολαύσεις».

Ο 57χρονος Chikaodinaka Nwankpa αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κλοπής μέσω απάτης και της παράνομης υπεξαίρεσης που τιμωρούνται ως κακουργήματα στην πολιτεία της Pensylvania.

Ο Nwankpa είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του τμήματος μηχανικής στο πανεπιστήμιο και είχε πρόσβαση στα ταμειακά διαθέσιμα της σχολής.

Τα συνολικά χρήματα που ξόδεψε φαίνεται πως ξεπερνούν τα 96.000 δολάρια, τα οποία πήρε από τα ταμεία του πανεπιστημίου και τα ξόδεψε σε στριπ κλάμπ και μπαρ, και επιπλέον 89.000 δολάρια σε αγορές μέσω iTunes, γεύματα και άλλες αγορές.

Ο καθηγητής επιχειρούσε συστηματικά να περάσει τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις του σε στριπ κλαμπ, ως έξοδα σίτισης. Το 50% των επίμαχων συναλλαγών του γίνονταν Σαββατοκύριακα, ενώ 6 στις 10 χρεώσεις αφορούσαν σε διασκεδάσεις του από τις 12 έως τις 2 τα ξημερώματα.

Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες, ο Nwankpa τέθηκε σε αργία, επέστρεψε 53.328 δολάρια και λίγο αργότερα παραιτήθηκε.

Ο Chikaodinaka Nwankpa κατηγορείται ότι ξόδεψε 185.000 δολάρια σε στρίπερ και μπαρ, και τα χρέωσε στο πανεπιστήμιο.

Στις αρχές τις εβδομάδας ο Nwankpa συνελήφθη από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 25.000 δολαρίων την οποία πλήρωσε. Παρέδωσε το διαβατήριό του και η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου.

 

 

news

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!