Σέρρες: Τα εγκληματικά λάθη του εργολάβου και του ηλεκτρολόγου συντήρησης


Συνελήφθησαν ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος για τη φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες.
Οι δύο άνδρες είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή μέσα στο 9ο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου που άφησε πίσω της ένα νεκρό ερευνώνται από ειδικό πραγματογνώμονα και αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Σημειώνεται, πώς, ήδη, σήμερα το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Μία αρχική εκτίμηση για τα αίτια της έκρηξης έκανε στο MEGA ο Γιώργος Κοτσανπαπάς, πρόεδρος Συντηρητών Καυστήρων Σερρών. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, πιθανότατα το συνεργείο έκλεισε τις βάνες του λέβητα πετρελαίου χωρίς να διασφαλίσουν τη μη λειτουργία του καυστήρα. Επιπλέον, τόνισε πως οι διαστάσεις του χώρου δεν ήταν κατάλληλες για λεβητοστάσιο.

Εκείνο που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι εργασίες για τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας γίνονταν ώρα που λειτουργούσε το σχολείο και εντός του κτιρίου βρίσκονταν μαθητές.

«Σαν τεχνικός δεν θα βασιστώ στο ότι είπα σε ένα δάσκαλο να μην ανάβει τη θέρμανση, γιατί έγινε μετατροπή σε γεωθερμία. Θα πρέπει να πάρω μέτρα ώστε να μην ανάψει ο καυστήρας», υπογράμμισε ο κ. Κοτσανπαπάς.

«Κανένα σχολείο δεν κινδυνεύει. Αυτό το πράγμα έγινε από λάθος χειρισμούς και ανεύθυνους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!