Ρούλα Πισπιρίγκου: Αργός και βασανιστικός θάνατος – Το λάθος με τη κεταμίνη που την πρόδωσε


Η Ρούλα Πισπιρίγκου η μητέρα που κατηγορείται  για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας μίλησε μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου και κρατείται.

Η 33χρονη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της, της πρώτης από τη στιγμή της σύλληψής της, η μητέρα δεν κρύβει την ενόχλησή της για την αντιμετώπιση από τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται- δεν θέλει να την επισκεφτεί, ενώ θα υπερασπιστεί την κατηγορία «για να μπορεί να βρει μια δουλειά να της δίνει λεφτά».

«Μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία, για να τον πάρουν για δουλειά και για να μπορέσει, λέει, να έχει χρήματα να μου δίνει. Απ’ ότι κατάλαβα θα υπερασπιστεί ότι εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου, από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω. Ότι για να το λέτε εσείς, εσείς θα πείτε την ποινή της και θα το αποδείξετε αυτό που λέτε ότι ισχύει, όχι εγώ».

«Ο Μάνος φοβάται ότι θα βάλουν φυλακή και αυτόν και τον πατέρα του», λέει χαρακτηριστικά η Ρούλα.

«Του λέω “είσαι με τα καλά σου παιδάκι μου;”, έχει καταλάβει πού είμαι. Μου λέει “έχουν πέσει όλοι να με φάνε, με έδιωξαν από τη δουλειά”. Του λέω “σοβαρολογείς;”. Και μου λέει “και εγώ τι να κάνω μου λέει να βάλουν και μένα και τον πατέρα μου μέσα”. Του είπα αφού θα έρθει Αθήνα να έρθει να με δει, μου λέει “είσαι με τα καλά σου θα περάσω εγώ απ’ όλα τα κανάλια να δουν ότι έρχομαι να σε δω; Και όταν θα βγω γι’ αυτή τη δήλωση, όταν θα καταθέσω, να ξέρεις ότι μετά μου απαγορεύεται να έρθω να σε βλέπω όπου και να είσαι”».

Το λάθος με την κεταμίνη που πρόδωσε την Ρούλα Πισπιρίγκου

Κεταμίνη. Το ευεργετικό φάρμακο που έπεσε σε λάθος χέρια και μετατράπηκε στο δηλητήριο που σκότωσε μέσα σε 20 λεπτά την μικρή Τζωρτζίνα.
Θανατηφόρα δόση κεταμίνης βρέθηκε στο μικρό σωματάκι της Τζωρτζίνας. Ο θάνατός της ήταν βασανιστικός και μαρτυρικός όπως εξηγούν ειδικοί στο LIVE NEWS.

«Πέφτεις σε μια μαύρη τρύπα και νιώθεις να είσαι εκτός σώματος. Να βλέπεις τον εαυτό σου από απέναντι. Είναι βασανιστικό», δήλωσε η αναισθησιολόγος Κωνσταντίνα Ρωμανά.

«Βιώνει αυτή τη σταδιακή πορεία προς τον θάνατο. Ελπίζω να έχασε τις αισθήσεις της γρήγορα», είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μαρτυρικές στιγμές που λεπτομερώς είχε περιγράψει και η κατηγορούμενη μητέρα της.

«Πτώση οξυγόνου, προσήλωση βλέμματος, φώναζε, έδειχνε ότι κάτι την ενοχλεί, μελάνιαζε, χανόταν και επανερχόταν στην ζωή», είχε περιγράψει για όσα πάθαινε η μικρή Τζωρτζίνα η Ρούλα.

Το λάθος που την πρόδωσε
Με γνώσεις νοσηλευτικής, η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανόν να γνώριζε πως η κεταμίνη δεν ανιχνεύεται εύκολα στον οργανισμό. Εκείνο που δεν γνώριζε και ουσιαστικά την πρόδωσε είναι πως αν δώσεις σε κάποιον μεγάλη ποσότητα κεταμίνης προκαλείται ακαριαίος θάνατος, η ουσία δεν προλαβαίνει να μεταβολιστεί, και επομένως είναι εντοπίσιμη στο αίμα.

«Αν ο θάνατος επέλθει στα πρώτα 20 λεπτά, οι τοξικολογικές θα βγουν θετικές και θα αναγνωριστεί η ουσία», πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν η ουσία μπορεί να συνδεθεί με τα 9 συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η 9χρονη Τζωρτζίνα και να μιλάμε τελικά για 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

«Πιθανόν τα επεισόδια να προκλήθηκαν από προσπάθειες παλαιότερες με αποτέλεσμα να εμφανίζει επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα κορεσμού, βραδυκαρδίες», είπε ο κ. Γαλεντέρης.

«Προσπαθούσαμε να αποφύγουμε το νοσοκομείο. Μας είπε ότι πονάει η κοιλιά της πολύ και έχει στην πλάτη της μια βόμβα σαν να σκάει. Η Τζωρτζίνα έλεγε θέλω να πάω στον γιατρό», είχε δηλώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πώς βρέθηκε στα χέρια της
Το κινητό της Ρούλας ίσως δώσει τις απαντήσεις που ψάχνει η ΕΛΑΣ για το πώς βρέθηκε στα χέρια της ένα άκρως ελεγχόμενο φάρμακο που χορηγείται μόνο ενδονοσοκομειακά και σε πιστοποιημένα κτηνιατρεία.

Δεδομένου πως η 33χρονη κατηγορούμενη ήταν μανιώδης χρήστης του διαδικτύου και των online αγορών, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε προμηθευτεί από εκεί το φάρμακο αρκετούς μήνες πριν.

Η εθιστική Special K
Ένα μικρό παιδί από το Νεπάλ έχει μόλις δεχτεί μια μικρή δόση κεταμίνης. Λίγα λεπτά χειρουργείται ναρκωμένος με ανοιχτά ματιά.

Οι γιατροί χορηγούν κεταμίνη πριν από μεγάλα χειρουργεία για να βυθίσουν τον ασθενή σε αναισθησία και να προκαλέσουν απώλεια μνήμης.

Αυτή την παραζάλη, την αναισθησία και τις παραισθήσεις αναζητούν χρήστες ναρκωτικών από την κεταμίνη που την αποκαλούν Special K.

Δείτε αυτά τα αγόρια στις τουαλέτες ενός μπαρ. Μόλις έχουν καταναλώσει αρκετή δόση κεταμίνης ώστε να μην μπορούν καν να σταθούν στα πόδια τους.

«Πολλές φορές οι χρήστες ναρκωτικών προσπαθούν παράνομα να την προμηθευτούν για να ικανοποιήσουν το στερητικό τους. Γίνεται ενδοφλέβια ή καπνίζεται», δήλωσε ο Αλέξανδρος Καλευράς, Εκπρόσωπος Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων.

Μπορεί η κεταμίνη να είναι δυσεύρετη και να χορηγείται μόνο σε νοσοκομεία και κτηνιατρεία, όμως στον κόσμο των ναρκωτικών είναι μια εύκολα προσβάσιμη και φτηνή τοξική ουσία.

Μία ουσία με ψυχεδελικές ιδιότητες
Στο Live News μίλησε ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, ο οποίος μίλησε για την κεταμίνη και τις διάφορες ονομασίες με τις οποίες κυκλοφορεί.

«Είναι μία ιδιαίτερη ουσία που έχει ψυχεδελικές ιδιότητες και παραισθησιογόνο δράση. Είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται ως club drug, άρα μπορεί όντως να την βρει ως ουσία κατάχρησης», δήλωσε.

Κεταμίνη: Η ουσία που οδηγεί σε αργό και βασανιστικό θάνατο

Αυτό που προκαλεί αποτροπιασμό στην δολοφονία του κοριτσιού είναι και ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προκάλεσε τον θάνατό της η μητέρα της. Η κεταμίνη δεν προκαλεί απλά θάνατο. Αλλά αργό και βασανιστικό τέλος.
Κεταμίνη: «Γεννιέσαι και ξαναπεθαίνεις»
Η κεταμίνη χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη νάρκωση ζώων, ενώ όταν χορηγείται σε άνθρωπο οι δόσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά μικρές για να μην γίνει θανατηφόρες.

Οι γιατροί την χορηγούν σε ενέσιμη μορφή, χάπι ή σκόνη, ενώ σε εμπεριέχεται και στο χάπι του βιασμού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η χορήγηση της κεταμίνης έγινε στην Τζωρτζίνα μέσω κάποιου υγρού που προηγουμένως είχε διαλυθεί η θανατηφόρα ουσία κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες προκάλεσε αργό και βασανιστικό θάνατο στο άτυχο παιδί. Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας είναι αφοπλιστικός για το πως μπορεί να έχει δράσει η ουσία στον οργανισμό του παιδιού.

«Αν είχε δοθεί σε μικρές δόσεις και δεν είχε προκαλέσει άμεσα τον θάνατο τότε ναι είναι ένας βασανιστικός θάνατος διότι πεθαίνεις και ξαναγεννιέσαι και βέβαια μένουνε κουσούρια μετά την ανάνηψη μένουνε κουσούρια στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που της χορηγήθηκε η θανατηφόρος δόση.

«Βιώνει αυτή τη σταδιακή πορεία προς τον θάνατο. Ελπίζω να έχασε τις αισθήσεις της γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Κεταμίνη: Χτυπά καρδιά και αναπνευστικό
Ο εντοπισμός της κεταμίνης ξεδιάλυνε όλες τις περιγραφές που έδινε η 33χρονη μητέρα για τα όσα κατα καιρούς δήθεν πάθαινε το παιδί και μάλιστα χωρίς προφανή ιατρικό λόγο. Η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού σοκάρει τους ιατροδικαστές. 6,5 μιλιγράμ . Ικανά να σκοτώσουν ένα μεγαλόσωμο ζώο.

Οι παρενέργειες που προκαλεί η κεταμίνη, όπως ταχυκαρδία, αρρυθμίες, σπασμοί, προβλήματα στην αναπνοή ακόμη και ανακοπή καρδιάς. Tα συμπτώματα αυτά που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα βάζουν σε υποψίες τους ειδικούς.

«Αν δοθεί σε μεγάλες δόσεις οι τοξικές του δράσεις αρχίζουν από την καρδιά το νευρικό σύστημα με αποτέλσμα να έχεις ένα σταμάτημα της καρδιάς είτε σταμάτημα της αναπνοής επειδή επηρεάζει το αναπνευστικό κέντρο» πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας.

«Μια παραπάνω σταγόνα να πέσει μπορεί να σκοτώσεις το ζώο. Είναι τρομερό αυτό το φάρμακο. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να το χορηγήσει» αναφέρει η αναισθησιολόγος, Κωνσταντίνα Ρωμανά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία στο δωμάτιο του νοσοκομείου του μικρού κοριτσιού ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πώς βρήκε την κεταμίνη;
Η κεταμίνη προμηθεύεται μόνο σε νοσοκομεία και σε κτηνιάτρους και μόνο με ειδική άδεια αφού πρώτα έχουν προσκομίσει τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως κατάφερε η μητέρα των τριών κοριτσιών να πάρει στα χέρια της ένα τόσο επικίνδυνο φάρμακο;

«Δεν πωλείται αυτό το φάρμακο» αναφέρει η πρόεδρος των κτηνιάτρων Ελλάδος, Αθηνά Τραχύλη.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ουσία μπορεί να συνδεθεί με τα 9 συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η 9χρονη Τζωρτζίνα, αλλά κι υπάρχει σύνδεση με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Πώς έφτασε στο έγκλημα η Ρούλα
Εδώ και αρκετό καιρό οι γιατροί και οι αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δίνουν μία σαφή εκδοχή όλων αυτών που συμβαίνουν.

Ο Απρίλιος του 2021 είναι η περίοδος της έντονης ρήξης της σχέσης του Μάνου και της Ρούλας.  Έχει ήδη φύγει από τη ζωή κάτω από άγνωστες συνθήκες η Ίριδα και στις 6 Απριλίου ο Μάνος Δασκαλάκης πηγαίνει σε δικηγόρο και κανονίζει ραντεβού στις 8 Απριλίου.

Στις 8 Απριλίου η Τζωρτζίνα μπαίνει στο νοσοκομείο.

Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το επεισόδιο το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, οι γιατροί θεωρούν πως η 33χρονη της έδωσε κεταμίνη. Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, με την ανάνηψη να διαρκεί 55 λεπτά.

Δύο ημέρες αργότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν την ουσία, η οποία είχε μεταβολιστεί. Αυτό φαίνεται πως ενθάρρυνε την 33χρονη και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως τότε είναι που ξεκινάει η προσπάθεια να συνδεθεί το πρόβλημα της Τζωρτζίνας με καρδιολογικό πρόβλημα.

Πάτρα: Οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας εξετάζονται ως πιθανά εγκλήματα

Οι φόβοι για τα δύο αγγελούδια είναι διάχυτοι. Η μικρή Μαλένα και η μόλις 6 μηνών Ίριδα πέθαναν μυστηριωδώς και σύμφωνα με τους γιατρούς τους ανεξήγητα.

Με τις αποκαλύψεις για το μαρτυρικό τέλος της Τζωρτζίνας από χορήγηση κεταμίνης, να βάζει στο μυαλό όλων, τις χειρότερες σκέψεις και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες και χαρακτηρίζει το φάκελο της μικρής Ίριδας, απόλυτα δεμένο.

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής, για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη μικρή Μαλένα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αξιολογούν τις μαρτυρίες τα επιστημονικά δεδομένα και τις αντιφάσεις της 33χρονης μητέρας που έχουν κινήσει υποψίες.

Οι περιγραφές στην τηλεοπτική της συνέντευξη, οι αντικρουόμενες δηλώσεις με τον σύζυγό της και οι καταθέσεις φωτιά των γιατρών, έχουν βάλει σε σκέψεις τις Αρχές, με πολλούς να δηλώνουν πεπεισμένοι πως τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα δολοφονήθηκαν.

Οι Αρχές στέκονται σε μια σειρά από δεδομένα (κάρτα) Τα 2 παιδιά δεν αντιμετώπιζαν παθολογικά προβλήματα που να δικαιολογούν τους θανάτους τους. Πέθαναν και τα δύο χωρίς την παρουσία γιατρών και στην περίπτωση της Μαλένας όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες, η μητέρα ειδοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Εκείνο το μοιραίο απόγευμα του 2019, στο μονόκλινο δωμάτιο μαζί με τη Μαλένα ήταν μόνο η μητέρα της. Ο 30χρονος πατέρας είχε πει πως είχε αποχωρίσει λίγο νωρίτερα.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις άλλες περιγραφές έδωσε η μητέρα και άλλες οι θεράποντες γιατροί (split με στοιχεία) Η 33χρονη είπε πως το μοιραίο επεισόδιο του παιδιού της σημειώθηκε στις 16.40 το απόγευμα και οι γιατροί έφτασαν 10 λεπτά μετά στο δωμάτιο. Εκείνοι όμως έχουν καταθέσει πως ειδοποιήθηκαν στις 17.15 και έφτασαν 4 λεπτά μετά. Παρά τις προσπάθειές τους, το παιδί κατέληξε στις 18.05.

Η ιατροδικαστική εξέταση που απέδωσε το θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια χαρακτηρίστηκε άστοχη. Και πλέον οι επιστήμονες καλούνται να διαπιστώσουν πώς και γιατί έφυγε από τη ζωή ένα παιδί, που ήταν έτοιμο να πάρει εξιτήριο.

Η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας. Σε συνέντευξή της όμως εκείνο το διάστημα, τους είχε ευχαριστήσει που έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κόρη της.

Εξίσου αινιγματικός και μυστηριώδης ήταν και ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της. Πριν από ένα χρόνο το αγγελούδι μεταφέρθηκε νεκρό σε νοσοκομείο κι οι προσπάθειες των γιατρών ήταν αδύνατον να αποδώσουν.

Οι περιγραφές της μητέρας αξιολογήθηκαν με προσοχή. Σε αυτές τόνισε πως εκείνη τη νύχτα είχε πάει να κοιτάξει την Ίριδα στις 02.30 τη νύχτα επειδή μέχρι εκείνη την ώρα έπαιζε με την Τζωρτζίνα. Με ένα 8χρονο παιδί που όπως είπε ήταν ξύπνιο.

Με αφορμή τον θάνατο της Ίριδας διαπιστώθηκαν μια σειρά από αντιφάσεις και για το θέμα της διάστασης με τον σύζυγό της. Με την αδερφή της, να το διαψεύδει αρχικά.

Και την ίδια να λέει στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, τη μια φορά ότι βρισκόταν σε διάσταση για δύο – τρεις μέρες και στην επόμενη εκπομπή για 23.

Με ιδιαίτερη προσοχή όμως εξετάζεται και η μαρτυρία που παρουσίασε το Live News για ραντεβού που είχε κλειστεί με baby sitter, μια μέρα μετά τον θάνατο του μωρού. Με τους Αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να θέλουν να διαπιστώσουν, αν αυτό το ραντεβού επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι Αρχές έχουν ήδη επικεντρωθεί στους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Με τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν να θεωρούνται κρίσιμα και καθοριστικά.

megatv

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!