Πώς περιγράφει ο αστυνομικός την επίθεση που δέχτηκε στη Νίκαια


«…Προσπάθησα να φύγω αλλά η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε ούτε πόμολο. Οι Πακιστανοί με χτυπούσαν συνεχώς με κλωτσιές, μπουνιές και τέλος με ακινητοποίησαν και με έδεσαν, ενώ με ένα μαχαίρι μου έκοβαν το αυτί. Όλα άρχισαν όταν την ώρα που επέστρεφα στο σπίτι μου κατάλαβα να γίνεται μία φασαρία κάτω από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Τους φώναξα “αστυνομία” και τότε αυτοί αρχικά μου επιτέθηκαν και μετά άρχισαν να τρέχουν…»

Ο 34χρονος αστυνομικός δίνει τη δική του εκδοχή μιλώντας στους συναδέλφους του για τα όσα έγιναν τα ξημερώματα στο 2ο όροφο διαμερίσματος στη Νίκαια. Η εκδοχή του είναι ότι διαπίστωσε παράνομες ενέργειες και ακολούθησε τους Πακιστανούς μέσα στην πολυκατοικία, χωρίς να δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα για ποιο λόγο δεν ειδοποίησε ποτέ την Άμεση Δράση και γιατί δεν ζήτησε ενισχύσεις όταν διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν αναλάβει οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. και έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από τους Πακιστανούς που ήταν μέσα στο διαμέρισμα. Εκείνοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δηλώνουν ότι γνώριζαν τον αστυνομικό και κάνουν αναφορά σε περιστατικά ληστείας.

Πάντως, η έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων θα φτάσει σε βάθος, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων αστυνομικών, ενώ θα ερευνηθούν τα τηλέφωνα τόσο των Πακιστανών όσο και του τραυματία αστυνομικού.

Το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νίκαια, αφού πολίτης τους κάλεσε για βοήθεια, καθώς όπως τους είπε, άκουγε φασαρία και υπέθεσε ότι ήταν κλέφτες.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ όταν έφτασαν δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από τους αλλοδαπούς και αφού κατάφεραν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς, να ακινητοποιήσουν τους Πακιστανούς, ανέβηκαν στο διαμέρισμα και εκεί εντόπισαν άλλους έξι αλλοδαπούς και τον αστυνομικό σε άσχημη κατάσταση, ξυλοκοπημένο και δεμένο σε μια καρέκλα.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Τμήμα για να εξηγήσουν τι έχει συμβεί και ο αστυνομικός στο νοσοκομείο.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, και οι επίσημες Αρχές ερευνούν τη σχέση του αστυνομικού με τους αλλοδαπούς, ερευνούν το σενάριο της ενδεχόμενης συναλλαγής, ενώ φως στην υπόθεση θα ρίξουν τόσο η κατάθεση του αστυνομικού, αλλά και τα όσα θα ισχυριστούν οι αλλοδαποί.

Ο αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και το τελευταίο διάστημα απασχολείται ως οδηγός προϊσταμένου κεντρικής υπηρεσίας της Ασφάλειας.

cnn

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!