Πώς καταρρίπτεται το αφήγημα Τραμπ για τον κορονοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας


Οικονομολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η αύξηση του αριθμού των ανέργων θα συνεχιστεί μέχρι την επανεκκίνηση της οικονομίας στο τέλος του Μαΐου

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη για τις ΗΠΑ, αφού αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού και πλέον είναι 1.046.222, αλλά και οι θάνατοι, των οποίων ο αριθμός φτάνει τους 61.288, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Οpen ΤV, Μιχάλη Ιγνατίου. Παράλληλα, αυξήθηκε και ο αριθμός των νεκρών μέσα σε 24 ώρες αγγίζοντας τους 2.502.

Η πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των νεκρών μέχρι τις 4 Αυγούστου έχει αλλάξει και πλέον προβλέπουν 74.000 θανάτους. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι την περασμένη εβδομάδα 4.000.000 Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας 30.000.000 πολίτες είναι επίσημα άνεργοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 18.4% του πληθυσμού.

Οικονομολόγοι εκφράζουν φόβους ότι η αύξηση του αριθμού των ανέργων θα συνεχιστεί μέχρι την επανεκκίνηση της οικονομίας στο τέλος του Μαΐου. Αυτό βέβαια, είναι το καλύτερο σενάριο και πιθανότατα θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 25% του πληθυσμού. Το χτύπημα του κορονοϊού εναντίον της Αμερικής είναι ισχυρότατο, τόσο σε επίπεδο απώλειας ανθρώπινων ζωών, όσο και στην οικονομία. Και αυτοί είναι οι δύο λόγοι για τους οποίους και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αλλά και οι πολίτες τα έχουν βάλει με την κυβέρνηση της Κίνας, η οποία συμπεριφέρεται και σήμερα με τρόπο που αποδεικνύει, κατά τους Αμερικανούς, την ενοχή της, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open. Ο κ. Τραμπ ξεκίνησε από την Τετάρτη το βράδυ να χρησιμοποιεί την κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας για να πείσει τους οπαδούς του ότι οι Κινέζοι θα τον πολεμήσουν για να χάσει τις εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι ο Τραμπ μέχρι πρόσφατα αθώωνε τους Κινέζους.

Πάντως το αφήγημα του Αμερικανού προέδρου δεν εξυπηρετείται από τα ευρήματα της έρευνας των υπηρεσιών πληροφοριών. Πριν από λίγο, ο διευθυντής εθνικών πληροφοριών προχώρησε σε μια κίνηση που εξέπληξε, καθώς ανακοίνωσε ότι ο νέος κορονοϊός δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, ούτε έχει τροποποιηθεί γενετικά.

Την ίδια στιγμή, με αγωνία περιμένουν οι πολίτες τις έρευνες για τα φάρμακα ή το φάρμακο που θα αντιμετωπίζει τον ιό. Στις έρευνες συμμετέχουν και Έλληνες γιατροί στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!