Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται στις 21 Μαρτίου οι διαπραγματεύσεις


Στις 21 Μαρτίου πρόκειται να συνεχιστούν οι διαδικτυακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες, όπως αναφέρει τόσο το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainiskaya Pravda όσο και το ρωσικό TASS.

Μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου, ανέφερε το ουκρανικό δημοσίευμα, επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές.

  Επικαλέστηκε επίσης τον Νταβίντ Αρακάμια, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού», ο οποίος δήλωσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται καθημερινά. «Και η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε επίπεδο ομάδων εμπειρογνωμόνων», είπε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξή του ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, καθώς Ρωσία και Ουκρανία πλησιάζουν σε συμφωνία σε «κρίσιμα» ζητήματα και έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε ορισμένα θέματα.

 Ο Τσαβούσογλου είπε, επίσης, πως ελπίζει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός εάν οι πλευρές δεν υπαναχωρήσουν από την πρόοδο που έχουν σημειώσει προς την επίτευξη συμφωνίας.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση σε τουρκικό έδαφος στην οποία ενδεχομένως να συμμετάσχει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο απέφυγε να… επιλέξει πλευρά λέγοντας πως: «Λειτουργούμε ως διαμεσολαβητές. Θέλουμε να παίξουμε έναν βοηθητικό ρόλο».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!