Πυραυλικές επιθέσεις από τη Μαύρη Θάλασσα στη βορειοδυτική Ουκρανία


Μπορεί η Μόσχα να ανακοίνωσε εχθές πως η πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε αλλά τα πλήγματα προς ουκρανικές θέσεις δεν σταματούν. Με πυραύλους από την Μαύρη θάλασσα οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το Ζιτόμιρ στην Βορειοδυτική Ουκρανία την ώρα που οι Ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται σε όλα τα μέτωπα.
Με πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς από την Μαύρη θάλασσα εγκαινίασε η Ρωσία την δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία…

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έπληξαν εχθές στόχους στο Ζιτόμιρ στην Βορειοδυτική Ουκρανία χωρίς να έχει γίνει γνωστό από την Ουκρανική πλευρά εάν από τα πλήγματα υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες…

Την ίδια στιγμή οι Ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά στις ρωσικές επιθέσεις. Το Ουκρανικό υπουργείο εθνικής άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο στο οποίο αναφέρει πως ακόμη ένα ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε.

Στο Σλάβουτιτς στα περίχωρα του Κιέβου ρωσικά άρματα μάχης έκαναν την εμφάνισή τους… Κάτοικοι μαζικά συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν από τους ρώσους να φύγουν από την περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός απάντησε με πυρά.

Μετά από δύο εβδομάδες απουσίας, πολλά ερωτηματικά και ασαφείς απαντήσεις από την Μόσχα ο Σεργκέι Σοιγκού εμφανίστηκε σε σύσκεψη με το επιτελείο του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας.

«Μετά από δύο εβδομάδες απουσίας, πολλά ερωτηματικά και ασαφείς απαντήσεις από την Μόσχα ο Σεργκέι Σοιγκού εμφανίστηκε σε σύσκεψη με το επιτελείο του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται η συζήτηση για την πιθανή κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας με την χρήση χημικών ή ακόμη και πυρηνικών όπλων εντείνεται. Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ασφαλείας της χώρας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως η Ρωσία έχει δικαίωμα χρήσης του πυρηνικού της οπλοστασίου εάν απειληθεί η ύπαρξη της χώρας του.

Στον πρόσφατο απολογισμό τους οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σημειώνουν πως περισσότεροι από 16.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα πεδία των μαχών την ίδια ώρα που το Κρεμλίνο υποβαθμίζει τις απώλειες σε μόλις 1351.

megatv

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!