Προσαγωγές 12 ομογενών μετά την κηδεία του Κατσίφα


Δώδεκα είναι τα άτομα, τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες .

Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Αρχικά, και σύμφωνα με το himara.gr, έγιναν 9 προσαγωγές, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα αρχικά προσήχθησαν πέντε άτομα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, ο πρώην έπαρχος Άνω Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης, ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ Θωμάς Στέφος, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης Ανδρέας Κούρτης και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι αλβανικές αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε εννέα προσαγωγές. Πρόκειται για τις τέσσερις που έγιναν το πρωί στην Κακκαβιά και οι πέντε που ακολούθησαν μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Για τις παραπάνω προσαγωγές έχει ενημερωθεί και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το politik.gr η προσαγωγή του γαμπρού του Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση και λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Από την πλευρά του ο κ. Καραθάνος σε δήλωσή τους στου δημοσιογράφους επισήμανε ότι είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

 

 

thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!