ΠΟΥ και ΕΜΑ θα εξετάσουν τον Μάιο τις πρακτικές παρασκευής του εμβολίου Sputnik


Τεχνικοί εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν τον νέο γύρο εξέτασης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της covid-19 από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 1ο Μαΐου, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ σήμερα.

“Οι επιθεωρήσεις των σωστών πρακτικών παρασκευής θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Μαΐου ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου”, δήλωσε ο ΠΟΥ όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters.

Κοινή ομάδα του ΠΟΥ και του ΕΜΑ διεξάγει αυτή την περίοδο ελέγχους για τις σωστές κλινικές πρακτικές του εμβολίου που ανέπτυξε το ινστιτούτο Γκαμαλέγια, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου, ο ΠΟΥ απάντησε: “Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες από την παρασκευάστρια”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν είχε συνομιλίες την Τρίτη στη Γενεύη με τον επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ο οποίος αργότερα έγραψε στο Twitter: “Ο ΠΟΥ εκτιμά τις προσπάθειες της Ρωσίας να πληροί τους όρους για την Έκτακτη Χρήση εμβολίων”.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!