Παραμένει ακραία η κατάσταση στο Ιράν: Οι Αρχές σκότωσαν 16χρονη με 6 σφαίρες


Το σκληρότερο πρόσωπό του δείχνει το θεοκρατικό καθεστώς στο Ιράν το οποίο προσπαθεί να καταστείλει με άγρια βία τις διαδηλώσεις των γυναικών κατά της μαντίλας.
Το τραγικό τέλος της Χαντίς Νατζαφί από τις σφαίρες της ιρανικής αστυνομίας αποτυπώνεται σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η 16χρονη κοπέλα κείτεται αιμόφυρτη ενώ δίπλα παρατίθενται άλλες φωτογραφίες με το κορίτσι γεμάτο ζωή.

Το ντοκουμέντο που μετέδωσε η υπηρεσία του BBC στην περσική γλώσσα περιλαμβάνει μήνυμα της νεαρής Ιρανής που αντί να κόψει τα μαλλιά της όπως άλλες, τα έκανε αλογοουρά και ρίχτηκε στη διαδήλωση.

«Πηγαίνω τώρα στη διαδήλωση. Ελπίζω ότι σε λίγα χρόνια θα είμαι χαρούμενη, γιατί όλα αλλάζουν».

Την σκότωσαν με έξι σφαίρες
Η Χαντίς χτυπήθηκε από έξι σφαίρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιρανικές αρχές παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή και πίεσαν τον πατέρα της κοπέλας να πει ότι η κόρη του πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε πηγή κοντά στην οικογένεια. Οι αντικαθεστωτικοί λένε ότι παρά την καταστολή συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, μια γυναίκα πλησιάζει τους αστυνομικούς έχοντας βγάλει τη μαντίλα και δέχεται άγρια χτυπήματα. Σε άλλο περιστατικό πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού γυναίκες που έχουν μεν καλυμμένο το κεφάλι τους αλλά διαπληκτίζονται με αστυνομικούς.

Ο Αρχές λένε ότι στις ταραχές που συμπληρώνουν σχεδόν δυο εβδομάδες έχουν σκοτωθεί 41 άνθρωποι, διαδηλωτές και αστυνομικοί. Όμως αντικαθεστωτικοί εκτιμούν ότι οι νεκροί είναι εκατοντάδες και χιλιάδες οι τραυματίες, καθώς  πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να πάνε στα νοσοκομεία για να μην πέσουν στα χέρια της ασφάλειας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!