Παπαυαγγέλου: Αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν – Κανείς δεν είναι άτρωτος


Ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα από το υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κορονοϊός: 2.232 κρούσματα, 326 διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι – Η γεωγραφική κατανομή

Αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν- κανείς δεν είναι άτρωτος

Η πορεία της πανδημία στην Ελλάδα είναι πτωτική, τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

Πρόσθεσε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων να βρίσκεται στα 33 έτη, ενώ ο ο λόγος εισαγωγών εξιτηρίων είναι κοντά στην μονάδα. Ο αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, είπε, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών.

Επισήμανε εκ νέου ότι «η πλειονότητα των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να πείσουμε έναν έναν τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας».

«Αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν- κανείς δεν είναι άτρωτος», είπε επισημαίνοντας ότι «ο χειμώνας κοντεύει και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ίσως θα κινδυνεύσουν».

Υπογράμμισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας στα παιδιά σχολικής ηλικίας, η κυρία Παπαευαγγέλου ένα στα τρία νέα κρούσματα αφορά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Τα σχολεία αποτελούν τον καθρέφτη της εκάστοτε κοινότητας, το οποίο συνεπάγεται ότι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη (Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), υπάρχουν αυξημένα κρούσματα Covid 19 στις σχολικές μονάδες.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!