Παπαευαγγέλου: Υπάρχει διασπορά του βρετανικού στελέχους στην Ελλάδα


Στη καθηερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια που υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα, είπε η καθηγήτρια και στην συνέχεια μίλησε και για την διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην κοινότητα.

 Πάνω από 760 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού του βρετανικού στελέχους στην Ελλάδα. Υπάρχει διασπορά του βρετανικού στελέχους στην κοινότητα, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για πολλούς που πάλεψαν με την κακοκαιρία. Η επιδημιολογική εικόνα βασίζεται σε πιο σκληρά δεδομένα γιατί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μειωμένος λόγω τεστ μειωμένων που έγιναν λόγω κακοκαιρίας

Επίσης το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια παρέμεινε σταθερό, καθώς επίσης και ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Η ίδια μίλησε για σταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Αττική, με εξαίρεση την περιφέρεια των νήσων, ωστόσο τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 5.000, δηλαδή σχεδόν τα μισά της χώρας.

Επεσήμανε εξάλλου πως το Rt μειώθηκε κάτω από το 1 στην Αττική, τονίζοντας πως τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα. «Η αύξηση των διασωληνώσεων αρχίζει να πιέσει λίγο το σύστημα στην Αττική», συνέχισε η ίδια.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!