Ο ρόλος της Σούδας στην επίθεση στη Συρία. Τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη


Ενεργό ρόλο στα χτυπήματα κατά στόχων στη Συρία, από αεροσκάφη των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας, έπαιξαν αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αμερικάνική βάση στη Σούδα, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, όσο πλησιάζει η ώρα της επίθεσης, εναέρια μέσα λαμβάνουν θέσεις προκειμένου να καλύψουν τα αεροσκάφη κρούσης.

Ανοικτά των συριακών ακτών διακρίνεται η πορεία ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους  RC-135,  το οποίο απαογειώθηκε από τη βάση της Σούδας.

Από τη Σούδα, διακρίνεται η έναρξη απογείωσης, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC10, που παίρνουν θέσεις δυτικά της Κύπρου και πετώντας σε συγκεκριμένες περιοχές ξεκινάνε τον ανεφοδιασμό των βομβαρδιστικών που κατευθύνονται στη Συρία, αλλά και των μαχητικών που τα καλύπτουν.

Η επίθεση ξεκινάει. Δώδεκα συνολικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και εναέριου ανεφοδιασμού, που έχουν απογειωθεί από τη Σούδα, σχηματίζουν μια πελώρια αλυσίδα, που ξεκινάει από το δυτικό άκρο της Μεσογείου και φθάνει μέχρι τις συριακές ακτές.

Σε όλη την διαδρομή ανεφοδιάζουν τα Γαλλικά Rafale και Μirage 2000 που κατευθύνονται φορτωμένα με πυράυλους Cruise τύπου Scalp, που ανέλαβαν να πλήξουν τους δύο στόχους στην περιοχή της πόλης Χόμς και τις εγκαταστάσεις στη Δαμασκό.


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!