Ουκρανία: Τριανταένα ύποπτα δέματα σε ουκρανικές πρεσβείες δεκαπέντε χωρών


Συνεχίζεται η αποστολή ύποπτων δεμάτων στις ουκρανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, μετά και την έκρηξη που σημειώθηκε στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. 

Η εκστρατεία τρομοκρατίας κατά των Ουκρανών διπλωματών είναι πρωτοφανής όχι μόνο στο πλαίσιο της Ουκρανίας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, σχολίασε σήμερα 7/12 ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες, ύποπτα πακέτα στάλθηκαν στις πρεσβείες στην Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Δανία, καθώς και στα προξενεία στο Γκντανσκ. Συνολικά, έχουμε ήδη 31 περιπτώσεις σε 15 χώρες: Αυστρία (1), Βατικανό (1), Δανία (1), Ισπανία (5), Ιταλία (4), Καζακστάν (1), Ολλανδία (1), Πολωνία (6), Πορτογαλία (2), Ρουμανία (2), ΗΠΑ (1), Ουγγαρία (2), Γαλλία (1), Κροατία (1), Τσεχική Δημοκρατία (2)» ανέφερε.

Ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι οι ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία λειτουργούν ήδη εδώ και μία εβδομάδα σε καθεστώς αυξημένης ασφάλειας.

Από την… Tesla

Σύμφωνα με τον Κουλέμπα, όλοι οι φάκελοι φέρουν την ίδια διεύθυνση του αποστολέα: Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Tesla στη γερμανική πόλη Sindelfingen. Τα δέματα αποστέλλονταν συνήθως από ταχυδρομεία που δεν ήταν εξοπλισμένα με συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Οι ένοχοι έλαβαν επίσης μέτρα ώστε να μην αφήσουν ίχνη DNA στα πακέτα. Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, αυτό, ειδικότερα, δείχνει ότι η πράξη υλοποιείται από επαγγελματίες.

«Δεν θυμάμαι περιπτώσεις στην ιστορία που ένας τέτοιος αριθμός πρεσβειών και προξενείων μιας χώρας να έχει υποστεί τόσο μαζικές επιθέσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο Κουλέρμπα.

Στις 30 Νοεμβρίου, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Ο διοικητής της πρεσβείας υπέστη ελαφρά τραύματα, ενώ άλλοι υπάλληλοι δεν τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια, στις 2 Δεκεμβρίου, οι πρεσβείες στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία, την Ιταλία, τα γενικά προξενεία στη Νάπολη και την Κρακοβία, τα προξενεία στο Μπρνο έλαβαν πακέτα με μάτια ζώων.

πηγή: in.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!