Οργιάζουν οι φήμες για πιθανή παραίτηση της βασίλισσας Ελισάβετ από τον θρόνο


Οργιάζουν οι φήμες στο Μπάκιγχαμ για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς σε άλλη μία δημόσια εκδήλωση έλαμψε δια της απουσίας της

Το γεγονός αυτό φούντωσε τα σενάρια για την πιθανή διαδοχή της στον θρόνο.

Η ανακοίνωση του παλατιού πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης το περασμένο Σάββατο στο Κενοτάφιο του Λονδίνου, κατά την οποία τιμώνται οι ζωές των πεσόντων κατά στα πεδία των μαχών, έφερε νέες φουρτούνες στη βασιλική οικογένεια.

Όσο για το διάστρεμμα πλάτης, είναι άγνωστό πώς προέκυψε, αλλά είχε και στο παρελθόν πόνους στην πλάτη της, ωστόσο αυτή τη φορά δεν έπεσε. Πηγές του παλατιού είπαν ότι είχε αναμφισβήτητα την πρόθεση να παραβρεθεί στην Ημέρα Μνήμης και την Παρασκευή το προσωπικό μελετούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την παρουσία της στην εκδήλωση. Αυτό υποδηλώνει ότι άρχισε να μην νιώθει καλά το Σάββατο.

Μόνο 6 φορές έχει χάσει την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης

Η μονάρχης, η οποία ήταν έφηβη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και δίνει πολύ μεγάλη σημασία στις εκδηλώσεις για τις θυσίες που έκαναν οι πεσόντες στρατιωτικοί και οι γυναίκες. 

Έχει χάσει μόνο άλλες έξι φορές την εκδήλωση για την μέρα Μνήμης κατά τη διάρκεια της βασιλείας της: σε τέσσερις περιπτώσεις λόγω ταξιδιών της στο εξωτερικό: στη Γκάνα το 1961, στη Βραζιλία το 1968, στην Κένυα το 1983 και στη Νότια Αφρική το 1999. Δεν ήταν επίσης παρούσα το 1959 και το 1963 καθώς ήταν έγκυος στα δύο μικρότερα παιδιά της.

Τι συμβαίνει με την υγεία της; Χάνει συνεχώς εκδηλώσεις τον τελευταίο καιρό

Όμως τον τελευταίο καιρό, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χάσει πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως αυτή το Σάββατο το βράδυ στο Royal Albert Hall. Αναγκάστηκε επίσης να ακυρώσει μία διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία την τελευταία στιγμή πριν από 3 εβδομάδες, μετά από εντολή των γιατρών για ξεκούραση μετά από μια σειρά από δημόσιες δεσμεύσεις.

Αργότερα όμως, αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο για «εξετάσεις» αν και αξιωματούχος του παλατιού αρνήθηκε να αποκαλύψει τι μπορεί να ήταν αυτές. Έκτοτε, της δόθηκε εντολή να ξεκουραστεί για «τουλάχιστον» 15 ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη και την Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Οργιάζουν οι φήμες για πιθανή παραίτηση από τον θρόνο

Οι παλινωδίες των τελευταίων ημερών προκάλεσαν έντονη ανησυχία για την ικανότητα της βασίλισσας Ελισάβετ να εκτελεί τα βασιλικά της καθήκοντα. Έτσι, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο η μονάρχης να παραιτηθεί σύντομα από τον θρόνο. Παρόλα αυτά, τα βρετανικά μέσα σημειώνουν πως κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον απίθανο.

 Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ είχε σημειώσει χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια του χριστουγεννιάτικου μηνύματος προς τον βρετανικό λαό το 2009, πως οι μόνοι λόγοι που θα την οδηγούσαν να παραιτηθεί θα ήταν αν διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ ή αν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ωστόσο, σύμωνα με την Daily Mail, εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σοφί, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δεσμεύτηκαν να αναλάβουν μέρος από τα καθήκοντά της το επόμενο διάστημα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αναθέσει σε συμβούλους της ορισμένα καθήκοντα

Βέβαια, μπορεί η παραίτηση να μην είναι στα σχέδια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η τελευταία όμως ματαίωση δημόσιας εμφάνισής της δημιουργεί ερωτηματικά για τον βαθμό κατά τον οποίο μπορεί να συνεχίσει να παρίσταται σε προγραμματισμένες επισκέψεις ή να εκτελεί στο ακέραιο τα βασιλικά της καθήκοντα.

Πηγή από το βασιλικό παλάτι, φέρεται να δηλώνει στην Daily Mail πως από τούδε και στο εξής δεν θα παρακολουθούμε την βασίλισσα Ελισάβετ «τόσο συχνά να κυκλοφορεί εκεί έξω» και πως, ενώ «θα εξακολουθεί να κάνει την παρουσία της αισθητής», αυτή θα «εκτελεί λιγότερο επιβαρυντικές υποχρεώσεις εντός των τειχών του παλατιού».

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως πολλά από τα απαιτητικά της καθήκοντα, τα περισσότερα εκ των οποίων απαιτούν μετακίνηση εκτός των τειχών του παλατιού, η βασίλισσα Ελισάβετ θα τα αναθέσει σε εκπροσώπους της.

Επιπλέον, πηγή που μεταδίδει η Telegraph, σημειώνει πως εξαιτίας της επιβαρυμένης υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, εκείνη στο εξής δεν θα παρίσταται μόνη σε εκδηλώσεις και θα συνοδεύεται απαραιτήτως από κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση ασθένειας της ή ακύρωσης της επίσκεψης, θα παρευρίσκεται πάντοτε κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ώστε να ικανοποιούνται οι προσδοκίες του βρετανικού λαού.

Το τηλεφώνημα στον πρίγκιπα Κάρολο

Το περιοδικό OK της Βρετανίας μεταδίδει επίσης πως μετά την ακύρωση της επίσκεψής της το Σάββατο, η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την ευλογία της στον γιο της και διάδοχο του θρόνου, πριν εκείνος ξεκινήσει περιοδεία σε Ιορδανία και Αίγυπτο, τηλεφωνικά.

Λέγεται μάλιστα πως η επικοινωνία του πρίγκιπα Καρόλου με την μητέρα του έγινε σε ιδιαίτερα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, παρότι η βασίλισσα Ελισάβετ τον διαβεβαίωσε πως ο τραυματισμός στην πλάτη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τον ανησυχεί.

«Το ταξίδι στην Ιορδανία και την Αίγυπτο είναι απίστευτα σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξίσου σημαντικό ήταν να πάρει ο Κάρολος μια κάποια διαβεβαίωση ότι όλα είναι εντάξει», αναφέρει βασιλική πηγή στην βρετανική The Sun.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ξεκινούν για το πρώτο τους ταξίδι μετά τους περιορισμούς λόγω κορoνοϊό στη Μέση Ανατολή και αργότερα στην Αίγυπτο, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ ξεκουράζεται στο σπίτι της, το Κάστρο του Ουίνδσορ.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!