Ξανά στα θρανία τα Κινεζάκια, ύστερα από 3 μήνες lockdown λόγω κορονοϊού


Ανοίγουν τις επόμενες ώρες τα σχολεία στην Κίνα και τα παιδιά θα μπορέσουν με περιορισμένα μέτρα, να καθίσουν ξανά στα θρανία. Το συνολικό διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία στην Κίνα λόγω κορωνοϊού, ξεπερνά τους 3 μήνες και μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων.

Τα σχολεία όμως δεν θα ανοίξουν άκριτα έτσι όπως παλιά. Καθημερινά ο κάθε μαθητής θα παραλαμβάνει από την είσοδο και μια μάσκα ενώ κάθε ώρα τα παιδιά θα πλένουν τα χέρια τους με αντισηπτικό. Μετά το τέλος μιας σχολικής ημέρας το σχολείο θα κλείνει και θα απολυμαίνεται από ειδικά συνεργεία.
Επίσης στα θρανία τοποθετήθηκαν ειδικά πλέξιγκλας έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να μην μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιον συμμαθητή του αλλά ούτε και με τη δασκάλα του.

Την ίδια στιγμή για να μπει κάποιος μαθητής στο σχολείο θα πρέπει να δείξει στην είσοδο στο κινητό του την εφαρμογή για τον κορωνοϊό και θα πρέπει να είναι «πράσινος» προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επαρχία Γκουάνγκτζου, που έχει πληθυσμό περίπου 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, η τοπική κυβέρνηση έχει δώσει σε καθέναν από τους 208.000 μαθητές που επέστρεψαν, ένα τεστ νουκλεϊκού οξέος πριν τους επιτρέψει να μπουν στο σχολείο. Το τεστ αυτό θα δείχνει εάν είναι αρνητικοί ή όχι από κορωνοϊό.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!