Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία – Τα κοινά στοιχεία στους θανάτους


Τα επόμενα δύο 24ωρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. καθώς επισπεύδεται η διαδικασία της μεταφοράς των ιστολογικών εξετάσεων της Ίριδας και της Μαλένας στο σύγχρονο εργαστηριακό κέντρο του ΑΠΘ, το οποίο μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων μπορεί να ανιχνεύσει έστω και μικρές δόσεις από όλες τις ουσίες, ώστε να λυθεί ο «γρίφος» με τους θανάτους των κοριτσιών. 

 

Εν το μεταξύ, την ώρα που τα στοιχεία για την Τζωρτζίνα είναι αδιάσειστα και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις με τα πορίσματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Ίριδας και της Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στη διενέργεια νέου γονιδιακού ελέγχου, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα flamis.gr.

 Στόχος της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών που παραμένει προφυλακισμένη, είναι να διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο που θα δικαιολογούσε τους θανάτους των κοριτσιών, κάτι που βέβαια οι επιστήμονες έχουν αποκλείσει.

«Η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία», λένε επιστήμονες 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η χορήγηση κεταμίνης να προκάλεσε καρκινικά κύτταρα στη μικρή Μαλένα με αποτέλεσμα να νοσήσει από λευχαιμία. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα κοινά στοιχεία στους θανάτους των τριών κοριτσιών αλλά και τα συμπτώματα από τη χορήγηση κεταμίνης. 

 
 

«Nα ερευνηθεί αν προκλήθηκε λευχαιμία στη Μαλένα από τοξική ουσία»

Την ώρα που αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη–Καλογρηά για τις αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ίριδας και Μαλένας, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, κάνει λόγο για ομοιότητες στους θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας που κατέληξε πρώτη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, τα δύο κοριτσάκια παρουσίαζαν μία καλή κλινική εικόνα, η οποία δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, οι γιατροί δεν είχαν κάνει ποτέ καμία αναφορά στους γονείς για το ενδεχόμενο επικείμενου θανάτου.

Σε ερώτηση που δέχτηκε η ιατροδικαστής για το αν η παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει κάποια μορφή καρκίνου, η ίδια απάντησε στο Mega ότι πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη και να προκαλέσει τη λευχαιμία στο κοριτσάκι.

«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες» δήλωσε η κ. Δημακοπούλου η οποία επισήμανε ότι η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει επεισόδια όπως αυτά που πάθαινε η Τζωρτζίνα, καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένη ποσότητα και ρυθμό χορήγησης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!