Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες


H μεταφορά των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στην Μαλακάσα θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις λιμενικές Αρχές στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μεταφορά θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου με μισθωμένα λεωφορεία. Στην Μαλακάσα έχουν γίνει ήδη οι προετοιμασίες για την υποδοχή τους από χθες καθώς είχε επιλέγει αυτή η δομή ευθύς εξαρχής.

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους, με τον φόβο για αύξηση των νεκρών πέραν των 78 που είναι έως τώρα, να είναι μεγάλος, συγγενείς μεταναστών που ταξίδευαν με το μοιραίο αλιευτικό σκάφος έχουν φτάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας και στο νοσοκομείο, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι εκκλήσεις των συγγενών είναι αγωνιώδεις. Ο Μάλεκ από τη Συρία που, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ και 6 χρόνια ζει στη Γερμανία σήμερα το πρωί κατέφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τον 18χρονο αδελφό του Μοχάμεντ. Έχουν να μιλήσουν εδώ και 6 ημέρες και το μόνο που γνώριζε είναι ότι είχε ξεκινήσει από τη Συρία για να πάει Ιταλία.

Τον ανιψιό του αναζητά και ο Μάριος από τη Συρία που ζει στην Κύπρο. Όπως είπε ο ανιψιός του επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που ξεκίνησε από την Λιβύη και ήθελε να φτάσει στην Ιταλία. Δεν βρίσκεται στους διασωθέντες που έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας ούτε σε κάποιο νοσοκομείο.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!