Νέος συναγερμός στην Ισπανία: Σε περιορισμό 200.000 άνθρωποι στην Καταλωνία


Ο εφιάλτης του κορονοϊου δεν έχει τελειώσει και στην Ισπανία, οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλουν περιορισμό μετακινήσεων σε περισσότερους από 200.000 κατοίκους στην Καταλωνία. Αιτία η εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν στην περιφέρεια Σεγριά στην Καταλωνία, στην οποία ανήκει και η πόλη Λέριδα.

Από σήμερα (04.07.2020) οι κάτοικοι απαγορεύεται να φύγουν από την περιοχή από τις 12:00, αλλά δεν θα περιοριστούν στα πλήρως σπίτια τους όπως συνέβη με το αρχικό, αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την χώρα τον Μάρτιο.

“Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την Σεγριά εξαιτίας των στοιχείων που επιβεβαιώνουν μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλωνίας, ο Κιμ Τόρα.

Το υπουργείο Υγείας της Καταλωνίας ανακοίνωσε χθες (03.07.2020) ότι στην Λέριδα υπάρχουν 3.706 κρούσματα, ενώ μια ημέρα νωρίτερα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.551.

Οι μετακινήσεις για μετάβαση στην εργασία θα επιτρέπονται, αλλά από την Τρίτη οι εργαζόμενοι που θα πηγαίνουν ή θα φεύγουν από την περιοχή θα πρέπει να παρουσιάζουν βεβαίωση του εργοδότη τους.

Η Ισπανία έχει καταγράψει 205.545 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και 28.385 θανάτους, γεγονός που την καθιστά μια από τις περισσότερο πληγείσες από την πανδημία χώρες στην Ευρώπη.

Έπειτα από την επιβολή ενός αυστηρού lockdown στις 14 Μαρτίου, η κυβέρνηση ήρε σταδιακά τους περιορισμούς στη βάση ενός σχεδίου πολλών φάσεων από τις αρχές Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!